Studio Speld / Shutterstock

Tom Dumoulin gaat elke maandagochtend eerst een uurtje naar kantoor

‘Je voelt je de rest van de week beter’

Het is vaste prik in huize Dumoulin: elke maandagochtend om stipt zeven uur gaat de beroepsrenner niet naar zijn werk, maar gaat hij eerst een uur naar kantoor. Om zijn hoofd leeg te maken, en daarna fris te zijn voor een nieuwe week. Geen maandag slaat-ie over.

“Je zit niet meteen in die hectiek van zo’n werkweek als je eerst een uurtje glazig naar excelsheets hebt zitten kijken. Of de targets hebt besproken voor aankomende week”, zegt Dumoulin.

Vrienden verklaren hem voor gek. “Ja, die snappen oprecht niet dat ik dit elke maandagochtend kan opbrengen. ‘Elke maandagochtend naar kantoor?’, lachen ze dan. Maar ja, als je de Tour wil winnen, moet je soms ook je zinnen kunnen verzetten”, zegt Dumoulin. “Echt hoor: je voelt je de rest van de week beter. En daarbij: op m’n reet zitten kan de hele week nog.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het hoofd van de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin is in een oude foto ingeplakt. De oorspronkelijke foto dateert uit 1984, waarin Meryl Streep (de staande dame voor de lezer links van Tom) overlegt over het maken van Out of an African Office, een film die in 1985 uitkwam. Om de foto meer geloofwaardig te maken zijn er ook enkele elektronisch apparaten ingefotosjopt.

Reageer