Amsterdam krijgt cruisepontje

Inwoners van Amsterdam krijgen een nieuwe manier om het IJ over te steken. Vanaf 1 februari vaart er een cruisepontje tussen het centrum en Amsterdam-Noord, speciaal voor mensen die net dat beetje extra luxe verwachten.

Het cruisepontje beschikt over een valetservice voor bakfietsen en biròs, een subtropisch zwembad met een wildwaterbaan, een gokhal en een animatieteam voor de kinderen. Er zijn zeven restaurants, twee discotheken, er is een golfslagbad op het buitendek en een bioscoop. ‘s Avonds worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals tango- en salsadansen, optredens van stand-up comedians en live voetbalwedstrijden. ‘s Ochtends is er aquagym en kunnen de kinderen van papier maché een andreaskruis maken.

“Vroeger was Amsterdam-Noord nog een wijk waar je ging wonen als je helemaal nergens ander heen kon”, verklaart GVB-directeur Carla van Huffelen de miljoeneninvestering, “Maar nu wonen er ook normale mensen en die hebben behoefte aan wat extra comfort als ze de overtocht maken. We hebben nog wel gedacht aan wifi, bijvoorbeeld, en wat extra stopcontacten, maar hiermee hebben we volgens mij iets wat écht toekomstbestendig is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoevaak moet je heen en weer varen om van dit alles gebruik te kunnen maken, en god weet wat het weer moet kosten voor deze achterlijke bedoening. Zorg eerst dat je gewone vervoer goed loopt, wat en trieste uitgave. En vroeger woonde er ook normale mensen in NOORD wat een domme opmerking van Carla van Uffelen die spoort echt niet

Reageer
gravatar

Hoe goed ook verzonnen, het naamwoord “cruisepontje” is onjuist, immers een cruiser vaart niet heen en weer tussen dezelfde aanlegplaatsen, zoals een (veer)pont.

gravatar

Helemaal achterhaald door de slaap-, eet-, zuip-, gok-, Whatsapp-, Netflix-, Hilton-, Jolink-, LangeFrans-, Beatles-, Brahms- en museum-coupés van de Amsterdamse noord-zuidmetrolijn.

Roken, slikken, snuiven en spuiten wordt vanaf 1 april toegestaan. Engels wordt de verplichte voertaal. Voor rolkoffers moet echter worden bijbetaald.
Niet-Amsterdammers mogen uitsluitend met afgeplakte mond en hygiënisch verpakt mee.

Reageer