Levas / Shutterstock

80% van muziek DJ Tiësto gaat naar het buitenland

‘We produceren veel meer trance dan nodig’

De Nederlandse muziekindustrie blijft groeien als exportproduct. In 2018 lag de jaarlijkse exportwaarde van de Nederlandse muziek op ruim 216 miljoen euro. Veel mensen vragen zich nu af: moet DJ Tiësto zich minder richten op de export? 

“DJ’s als Tiësto zeggen altijd: zonder ons is er geen muziek in Nederland, maar tegelijkertijd gaat het meeste van hun muziek naar het buitenland”, zegt criticus Jos van Hoorn. “Wij halen op onze beurt weer veel muziek uit het buitenland. Dat kan allemaal veel lokaler. Meer trance luisteren uit de regio, en minder naar britpop uit het buitenland.”

Volgens Van Hoorn is het belangrijker dat we Nederland voorzien van duurzame, lokale trance dan dat we een grote exporteur zouden zijn. Daarom wil hij dat DJ Tiësto allereerst muziek gaat maken voor de mensen in Breda. “Dat is natuurlijk jammer voor de DJ’s, maar het is wel dé oplossing voor ons mixtape-overschot.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *