Bron: YouTube / NikkieTutorials

Chanteurs die Nikkie de Jager hielpen bij haar coming-out geschokt door boze reacties

‘Het is 2020 mensen’

Nikkie de Jager, bekend als Youtuber NikkieTutorials, heeft in een video bekendgemaakt dat ze transgender is. Dit deed ze omdat mensen hadden gedreigd met deze informatie naar de pers te stappen. “Een stok achter de deur”, zegt een van haar chanteurs. “Een zetje in de goede richting. En dan krijgen wij een middelvinger? Het is 2020. Dit zou tegenwoordig toch niets meer moeten zijn om je voor te schamen.” De chanteurs voelen zich vernederd door de boze reacties van De Jager en fans.

In de coming-out-vlog zegt De Jager niet graag over haar privéleven te praten, maar dat ze het verhaal uiteindelijk wel had willen delen ‘op een moment dat ze er zelf klaar voor was’. “Als ze daarop had gewacht, was het er misschien wel nooit van gekomen. Of had het nog maanden kunnen duren”, briest een anonieme internettrol die De Jager probeerde te chanteren met haar coming-out. “Ze bedankt haar moeder omdat ze haar altijd gesteund heeft in haar journey, haar vriend omdat hij zo begripvol is, bladiebla… En dan krijgen wij zoveel haat over ons heen, terwijl wij degenen zijn die haar uit de kast hebben gekregen.”

De trol krijgt bijval van een andere chanteur. “Wij vinden dit niet iets waar je je voor hoort te schamen, dit is iets waar je iemand mee moet chanteren. In het algemeen belang, natuurlijk.” De coming-out van NikkieTutorials is na een halve dag al 14 miljoen keer bekeken. “Dat is toch prachtig”, vindt de internettrol. “Maar wij hadden het ook prima gevonden als ze ons gewoon een hele grote zak geld had gegeven. Dan hadden wij onze mond gehouden. In dat geval moet je wel iemands privacy respecteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je zou bijna n crowdfund-actie starten om deze Trollen uit de schaduw te doen stappen. Lijkt me interessant om ze zien wat Naming&Shaming met dit soort figuren doet. Vast niet veel, ze hebben immers een zéér beroerd moreel kompas en fatsoen zal er ook niet in overvloed inzitten vrees ik

Reageer
gravatar

man, waar gaat het heen met de wereld? Eerst stapt Roemer op voordat hij minister president van de wereld is! En ik was fan van Nikkie de Jager omdat het zo’n lekker ding is, blijkt het een man te zijn! Ik voel me bedrogen

Reageer
gravatar

Geen animatie, maar een beeldje uit een oud filmpje van de meest mislukte transtenderchirurgie ooit. Ze (of is ze nu een hij geworden?) gebruikt deze foto om chanteurs af te schrikken.
Het ware daarom beter als ze haar rechtervuist had gebald.