Omroep Brabant/YT

PSV: ‘Waarom heeft niemand het over ónze belachelijke keuze om naar Qatar te gaan?’

‘Het gaat altijd alleen maar over Ajax’

Vanuit het trainingskamp in Qatar heeft PSV zijn onvrede geuit over het feit dat er in de media nauwelijks gerept wordt over PSV’s belachelijke keuze om naar Qatar te gaan, terwijl Ajax wel alle aandacht krijgt. Bij monde van technisch directeur John de Jong lieten de Eindhovenaren weten er klaar mee te zijn dat het altijd alleen maar over Ajax gaat.

De Jong: “Wij hebben ook met ons volle verstand ervoor gekozen om op trainingskamp te gaan in een land waar mensenrechten systematisch geschonden worden en honderden, zo niet duizenden gastarbeiders zijn omgekomen bij de bouw van de stadions waar wij gaan spelen. Maar als ik dan de kranten open sla is het alleen maar ‘Ajax belachelijk dit, Ajax schande dat’, maar er is echt wel meer op de wereld dan alleen Ajax.”

Van een minderwaardigheidscomplex wil De Jong absoluut niet spreken. “Daar gaat het mij helemaal niet om. Het is meer dat journalisten alleen maar bezig zijn met wat er gebeurt in de hoofdstad, terwijl voetballiefhebbers in de rest van het land ook gewoon het recht hebben om te weten dat wij vinden dat we een voetbalclub zijn en geen politieke partij.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *