Fibs.Z / Shutterstock

Sire: ‘Vuurwerk verbieden begint bij jezelf’

Nu de problemen omtrent het verbieden van vuurwerk steeds heftiger worden in Nederland, heeft Sire besloten een landelijke campagne te starten om het verbieden van vuurwerk aan de kaak te stellen. Met de slogan ‘Vuurwerk verbieden begint bij jezelf’ wil het mensen aansporen om zelf actief bezig te zijn met het verbieden van vuurwerk.

“Je kunt wel naar anderen kijken en denken: ja, maar zij doen ook niets. Maar als iedereen zo’n houding heeft, dan gebeurt er dus niets”, vertelt een Sire-woordvoerder. “Daarom willen we mensen ervan bewust maken dat ­ iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft in het verbieden van vuurwerk.”

Volgens Sire kan het verbieden van vuurwerk aanstekelijk werken. “Als ­ iedereen zichzelf een landelijk verbod oplegt, steekt er niemand meer vuurwerk af. En als mensen eenmaal van elkaar zien dat ze landelijke verboden aan het opleggen zijn, kan het ook voor hen ­normaal worden. We moeten met zijn allen gaan inzien dat een verbod er ­alleen komt als we allemaal ons steentje bijdragen.”

Vanaf volgende week zal er een reclamespotje te zien zijn waarop pijnlijk in beeld wordt gebracht hoe mensen in een plenaire zaal naar elkaar zitten te kijken en geen vuurwerkverboden opleggen. Aan het einde van het spotje ziet de kijker de pakkende tekst ‘Je bent een rund als je niet vuurwerk verbiedt’. “Natuurlijk zijn dat hele heftige en confronterende beelden”, beaamt Sire, “maar soms moet je mensen expliciet met de neus op de feiten drukken om de realiteit onder ogen te zien.”

VVD en CDA hebben laten weten de campagne toe te juichen. “Mooi om te zien hoe de Nederlander in actie komt. We wachten de eerste burgerinitiatieven met smart af.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn de politici (en kiezers?) van de neoliberale atheïsten en christenen omgekocht door de verzekeringsmaatschappijen?

Zijn onze beide Sires tijdens oud op nieuw rond Huis ten Bosch getroffen door de enorme mist die door vuurwerk werd veroorzaakt?

Reageer
gravatar

De Sire campagne: ‘Vuurwerk verbieden begint bij jezelf’ lijkt mij niet verstandig.

In Andijk is afgelopen weekend een 73-jarige man mishandeld omdat hij jongeren aansprak op het afsteken van vuurwerk.

Dat wordt een burgeroorlog. 🌟🌟

Corrie.

Reageer
gravatar

Waarom vuurwerk verbieden ? Het is al genoeg om het afsteken van vuurwerk te verbieden. Dan kan iedereen het vuurwerk thuis uitstallen en het hele jaar naar de fraaie kleuren kijken.

Reageer