Hossein Zohrevand / Wikimedia Commons

Ayatollahs Iran: ‘Blij dat wij dankzij Trump stel toffe peren lijken’

Door de aanval van president Trump op de Iraanse generaal Soleimani hebben de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten een nieuw hoogtepunt bereikt. Voor de hoogste geestelijken in Iran levert dat een leuk voordeeltje op: de suggestie van redelijkheid.

“Dankzij Trump lijken wij een stel toffe peren”, stelt grootayatollah Ali Khamenei. “Onze mogelijke volgende president is gedood. Nu zijn wij ook maar het slachtoffer van die idioot in Washington. Dat is een imago waar we hier al een tijdje niet meer op rekenden.”

Het Iraanse regime had voorheen last van een star imago, maar komt nu hooguit over als een groepje deugnieten. “Opstandigheid tegen de VS vonden mensen sowieso al wel leuk. Lekker een beetje rellen”, zegt Khamenei. “Maar sinds Trump vinden mensen het zelfs dikke prima als wij de zedenpolitie met de zweep eropuit sturen. Van mij mag-ie herkozen worden.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Hoe durf je?!!’ dus.
Ik zal als moeder des stads even toeschieten. Foei!

In mijn fijne stad hebben we respekt voor iederéén!
Ook als ze auto’s in de fik steken of onze huizen kraken. Of rondschieten met (even aan mijn man vragen) kalasjnikovs.

Of handlanger zijn van een diktatoriaal terreurregime.
Daar schieten wij géén raketten op af.
Foei!!

gravatar

Het is een schande, ik ben diep geschokt. Die lieverd van een generaal Soeleimani (onder ons mocht ik hem altijd Qasje noemen) regelde altijd dat ik ongestoord naakt aan de prachtige stranden van Hyrcanië kon zonnen. Door die malloot in het Witte Huis moet plotseling een andere weldoener zoeken en dat is in Iran heus niet gemakkelijk! Gelukkig sta ik nog op uitstekende voet met president Berdimuhamedov (Berdje voor insiders), zodat ik nog wel op de Turkmeense stranden aan de Kaspische Zee terecht kan. Laat Don de Malloot zich verder niks in zijn hoofd halen!

Reageer
gravatar

Plaag onze Corrie niet zo over een vergeten spatie. Ze bedoelt heel duidelijk “nuke Iran”. Nuke is een Amerikaans koosnaampje voor kernbom. Iran is duidelijk. Ze bedoelt waarschijnlijk: Bewapen Iran met kernbommen.
Neem haar niks kwalijk. Het agressief denken zit er van Jongs af aan in. De lieverd is in Duindorp geboren en getogen.