Mylene2401 / Pixabay

Voor hond Boris is Nieuwjaarsdag een nachtmerrie: hij is als de dood voor schansspringers

Voor Boris is Nieuwjaarsdag altijd een crime. De zesjarige hond is bang voor schansspringers. Baasjes Dennis en Marchien probeerden deze dag zo goed en zo kwaad als het ging door te komen, maar het was een beproeving. Het liefst zou het stel zien dat schansspringen verboden wordt.

“Het is echt heel zielig om te zien hoe Boris op al die in het rond vliegende schansspringers reageert”, vertelt Dennis. “Als zo’n Fin of Oostenrijker alleen nog maar bovenaan de schans zit te wachten tot de wind goed staat, zie je Boris al bibberen. Vliegt zo’n mafkees daadwerkelijk door de lucht dan gaat het helemaal los hier. Janken, blaffen; hij weet zich totaal geen raad. Het gaat door merg en been.”

“En het typische is, vuurwerk vindt-ie helemaal prima”, vult Marchien aan. “Daar loopt-ie zo doorheen. Tot en met 31 december hebben we geen kind aan ‘m, maar op Nieuwjaarsdag gaat het altijd helemaal mis. De tv uitzetten heeft ook geen zin. Hij vóélt gewoon dat er mensen van een schans aan het springen zijn.”

Het liefst zouden Dennis en Marchien dan ook zien dat schansspringen verboden wordt. “Of maak er op z’n minst een tweeschansentoernooi van, want met de huidige vier is Boris tot en met 6 januari de klos. Niet te doen! #voormijgeenschansspringen“, besluit Dennis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Schansspringen verbieden is gelijk zo drastisch. Je kunt Boris aan het springen laten wennen door het hem zelf te laten doen. Gewoon vier skiën aan zijn pootjes en hem van de schans afduwen. Na een paar keer is het hondje eraan gewend.

Bij deze wil ik mijn fans, die mij hebben ge-like-d op het reactieforum, bedanken en een gelukkig nieuwjaar wensen. In zo’n agressieve omgeving met al die haatdragende linkse gekkies valt het niet mee.

Ik word ge-like-d dus ik besta. 😍😍😍

Corrie.

Reageer