Syda Productions / Shutterstock

Derde Kerstdag: Jef moet naar de familie van zijn minnares

De kerstdagen zijn een zware dobber voor de 38-jarige Jef. Eerst moest hij al naar de familie van zijn vrouw (Eerste Kerstdag) en naar die van hemzelf (Tweede Kerstdag), nu moet hij op Derde Kerstdag ook nog naar de familie van zijn minnares. “Pfff.”

“Ik heb er eerlijk gezegd helemaal geen zin in”, verzucht Jef. “Moet ik weer helemaal gezellig gaan doen met mensen die ik bijna nooit zie. Bovendien mogen de ouders van m’n minnares me niet zo. Geen idee waarom. Misschien omdat ik uit de Randstad kom? Misschien omdat hun dochter met iemand anders getrouwd is en drie kinderen heeft? Het is gissen.

”Het zal ook dit jaar wel weer uitlopen op ruzie, vreest Jef. “Ja om een of andere reden loopt het altijd uit de hand. Er wordt niet eens heel veel gedronken maar toch gaan mensen elkaar allemaal lelijke verwijten maken. Ik schrik daar toch elke keer weer van. Kerst zou een familiefeest moeten zijn, maar dat is bij de familie van m’n minnares totaal niet doorgedrongen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat zijn het toch weer een fantastische kerstdagen geweest. Leuke reclames op Tv, leuke films op Tv en lekker eten en een mooie show op kerstavond in de kerk. Van mij mogen het wel vier kerstdagen zijn.

Maar laten we toch even stilstaan bij onze joodse vrienden in Israël. Zij bewaken onze christelijke heiligdommen tegen de moslimbarbaren. Wat een geluk voor ons dat Benjamin Netanyahu het leiderschap van Likud gaat voortzetten.

Shalom voor Israël. 👍🏻👍🏻

Corrie.

Reageer
gravatar

Joodse Israëliërs vernielen niet alleen Islamitische heiligdommen maar ook Palestijnse eigendommen en pikken Palestijnse grondgebieden in.
Likoed is een agressieve ultrarechtse partij die een bewezen, maar ten onrechte nog niet veroordeelde oplichter als Netanyahu weer als leider kiest. Dat wil wel wat zeggen.
Zelfs de partij van jouw felle moslimhatertje Geert W. is heilig vergeleken met die Israëlische partij en dat wil toch wat zeggen.

gravatar

Beste Jef,

Bedankt voor de intieme brief en de mooie foto van vorig jaar, die jij mij via de immer betrouwbare DeSpeldpost hebt toegezonden.

Jouw probleem is niet een twee drie op te lossen.

Een kerstbezoek aan de familie van jouw vrouw is ongewoon. Een verstandige echtgenoot weet hoe hij zich daar moet excuseren. Bij het kerstdiner van jouw eigen ouders had jij ook jouw vrouw, jouw vriendin en beider kinderen meen moeten nemen om ze eindelijk eens aan hen voor te stellen. Op de foto van jouw postkerstetentje met jouw vriendin aan haar ouders zie ik dat haar moeder verliefd naar jou kijkt. Jij hebt toen natuurlijk jouw kans gegrepen, want mama ziet er beter uit dan haar dochter, die bedachtzaam naar haar wijnglas staart.

Mijn advies is om samen met jouw oudere nieuwe vriendin kerstmis 2020 goed voor te bereiden, want dan moet jij bij elkaar geteld zo’n zes families, ex-families en ex-schoonfamilies bezoeken.

Warme groeten,
Trudie Lieve

Reageer