Studio Speld / Shutterstock

Zit er teveel geweld in Farming Simulator 2019: Dutch Edition?

De Nederlandse versie van Farming Simulator 2019 is een groot succes. Maar met het succes komt ook een belangrijke vraag: is het spel niet te gewelddadig geworden?

In de basis is de Dutch Edition niet veel anders dan de gewone Farming Simulator: je bouwt een schuur, ploegt wat akkers om en geeft het vee elke dag voldoende voer. Maar het zijn de speciale side-quests, die alleen bij de Dutch Edition zijn inbegrepen, waar critici over struikelen.

“Tijdens het vervoeren van hooi kan een speler plotseling opgeroepen worden om naar het Malieveld te komen”, schrijft gamecriticus Evan Smith. “Een paar minuten later staat de boer in het Haagse park met een doodskist met ‘Jesse’ erop geschreven, of hangt er opeens een pop aan een galg. Er zijn ook kinderen die dit spelen, dan denk ik: moeten we ze dit wel meegeven?”

De gameplaybeelden laten zien hoe de speler gestimuleerd wordt om hekken omver te rijden, deuren van provinciehuizen open te breken en snelwegen te blokkeren. De speler wordt beloond voor het succesvol uitvoeren van dit soort opdrachten. “Wat leer je spelers dan? Dat geweld loont? Wie er het hardst gas geeft op z’n trekker z’n zin krijgt? Stel je voor dat spelers door dit spel geïnspireerd raken om dit in het echt te gaan doen. Voor je het weet willen ze echt boer worden, en nemen ze een tweede hypotheek op hun huis om een trekker aan te schaffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *