Studio Speld / Shutterstock

Memory Lane kan massatoerisme niet meer aan

Het is al sinds mensenheugenis ongehoord druk op Memory Lane. Het massatoerisme loopt de spuigaten uit en de populaire laan lijkt uit zijn voegen te barsten. 

“Mensen hebben het altijd over Venetië, maar dan zijn ze nog nooit hier geweest. Wat ik me overigens niet kan voorstellen, maar toch”, vertelt Wietse Schoonhoven, die op Memory Lane 86 woont, naast die ene Franse camping waar de familie Vergeer vroeger altijd heenging. “Het is mij ook onduidelijk waarvoor al die mensen precies komen, maar ze komen hier echt met een bewust doel zo lijkt het. Ze lopen allemaal vrij resoluut naar een plek die ze vooraf al uitgekozen lijken te hebben. En iedereen gaat weer ergens anders staan kijken en foto’s maken.”

Schoonhoven stoort zich aan de grote drukte, maar heeft ook niet direct een oplossing paraat. “Ik ben bang dat het mis gaat en mensen over tien jaar alleen nog zoiets hebben van ‘weet je nog, toen? Dat mooie straatje?’”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *