CGN089/Shutterstock.com

Kleinkinderen accepteren geen contant geld van opa en oma meer

Kleinkinderen laten weten niet langer contant geld aan te nemen van opa en oma. “Wij gaan niet meer met contant geld op zak lopen omdat twee van die oude bejaarden geen zin hebben om een pincode uit hun hoofd te leren.”

De 11-jarige Storm is al sinds drie maanden contantvrij. “Het is een stuk veiliger. Ik zou makkelijk beroofd kunnen worden als mensen weten wat voor contante geldstroom er normaal van mijn oma komt. Bovendien: nu moet ik helemaal naar de bank om dat geld dan weer te storten. Dat vind ik onhandig.” Oma Greetje zet een paar gevulde heren op tafel. “Je moet er nog van groeien, jongen.”

“Oma zegt altijd dat ze liever contant geld wil geven, omdat ze een paar keer is geskimd en omdat ze altijd zenuwachtig wordt als ze haar pincode moet opzoeken in de rij voor de kassa en dat iedereen dan gaat zuchten of proberen over haar schouder mee te kijken. Ik ben echt voor een inclusieve samenleving, met aandacht voor alle behoeftes van verschillende mensen, geaardheden en achtergronden, maarja, dit is gewoon ouderdom. Dat is irritant. Ok boomer, haha.”

Bij het afscheid schudt Storm zijn oma de hand. Er klinkt geknisper van papier. Als Greetje de deur dicht doet kijkt ze verbaasd in haar handpalm. Een IBAN-nummer, met daaronder de tekst: ’30 euro lijkt me chill’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, daarom moet men geen koters nemen – dan wordt men op de oude dag ook niet opgezadeld met irritante kleinkoters. Natuurlijk doe ik ook niet aan contant . De gemiddelde winkel accepteert geen duizendjes en minderwaardige biljetten wil ik niet in mijn portemonnee hebben. Ik laat mijn rekeningen naar Monsieur d’Urinoir sturen. Maar het gaat om het principe. Geen enkel snotetterbakje komt mij vertellen welk betaalmiddel ik gebruik.

Reageer
gravatar

Ik las elders dat trollen bezig zijn contant geld belachelijk te maken. De bedoeling is dat alle betalingen geautomatiseerd en dus te controleren zijn door Big Brother en zo nodig kan deze snaak ook wat geld afromen van onze rekeningen, wat veel lastiger wordt met contant geld.

Reageer
gravatar

“30 euro lijkt me chill”
De grootmoeder (73) van Greetje Storm (11 )schrijft zelf dat haar gift kil is. Ze heeft namelijk haar IBAN-wachtwoord niet op het briefje vermeld.

Reageer
gravatar

Foei Jessias Klaver, dat in hokjes plaatsen (framing, red.) ben ik niet van jou gewend. Er zijn heel wat rechtsextremisten die bij elk kwaad meteen aan immigranten denken, voorrang genieten bij re-integratietrajecten.