De Telegraaf/YT

Kabinet presenteert plannen voor proteststrook op snelwegen

‘Maliebaan’ moet demonstranten ruimte geven

Op de snelweg komt een speciale proteststrook: de Maliebaan. De regering heeft hiertoe besloten om ervoor te zorgen dat demonstranten andere weggebruikers niet meer in de weg zitten.

Er wordt brede steun verwacht in de Kamer voor het verbreden van de snelwegen. Mark Rutte: “Als demonstranten maar in de aangewezen strook blijven, mogen ze de snelweg zo lang blokkeren als ze zelf willen.”

Het kabinet heeft daarnaast ook nog plannen voor een proteststadhuis compleet met dwarse ambtenaren en een deur die er heel makkelijk uit kan worden gesloopt.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pas maar op ! Haagse Annie is er aan onderdoor gegaan. Heel erg was dat niet, want haar reacties waren wel erg lang.

gravatar

Heel goed ! De boeren zijn in het voordeel met hun tractoren. Andere en misschien nog meer gedupeerde groepen moeten het zonder doen.
Of het rijk moet tractoren beschikbaar stellen aan gepensioneerden, studenten, mensen met een minimumloon of uitkering etc..
Dit is vaker gezegd, maar enige actie van de regering ? Ho maar.

Reageer
gravatar

Wat een geweldig idee. Dat had ik niet van Cora van Nieuwenhuizen verwacht. Nu zij en anderen van de 130kmperuurpartij alleen na zeven uur ‘s avonds mogen hardrijden, wil ze eindelijk iets doen om in ieder geval overdag honderd km/uur mogelijk te maken.

Heeft ze trouwens ook oplossingen voor de grondproblemen met PFAS en de luchtproblemen met stikstofverbindingen, anders kunnen de bijbanen van de rijkswegen niet doorgaan.

Reageer