Studio Speld / Shutterstock

Trump kakt recht voor impeachment-commissie maar republikeinen zeggen niks te ruiken

Donald Trump staat gehurkt op een fraaie antieke tafel voor de impeachment-commissie. Tergend langzaam ontvouwt zich een drol van tussen zijn presidentiële billen, recht voor de onverschrokken gezichten van de commissieleden. Het verhoor kan beginnen.

David Nunes, leider van de republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, opent met een een punt orde. “We spreken in deze commissie over ontlasting of excrement, niet over poep, laat staan schijt. Het Amerikaanse volk zit niet te wachten op vulgaire praatjes van links. Ik wil overigens direct opmerken voor Amerikanen die die thuis op tv volgen dat het hier niet stinkt. Het ruikt hier normaal en lekker.”

Adam Schiff, leider van de Democraten, verspilt geen tijd en opent met enkele kritische vragen. “President Trump, heeft u zelf opdracht gegeven om een excrement op het bureau voor deze commissie te leggen? Heeft uw advocaat Giuliani uw ontlasting onder druk gezet?”

Nunes valt Schiff in de rede: “Niemand ontkent dat hier een drol ligt. De vraag is echter of de drol stinkt. Dat is niet het geval en daar is simpelweg geen enkel bewijs voor.”

Schiff loopt naar de drol toe en hangt er vlak boven. Hij inhaleert tweemaal goed door de neus. Zijn gezicht vertrekt: “Leden van de commissie, punt van orde: het stinkt wél. Ontzegenzeggelijk.”

Nunes veert op: “Dat is pure framing. Het Amerikaanse volk heeft de buik vol van het voortdurend eenzijdig bekritiseren van Trump door de Democratische Partij. Waar was uw neus toen de zoon van Joe Biden in Oekraïne een wc opzocht? En bovendien: al is het poep. Wat is daar mis mee? In de grondwet staat niets over ontlasting.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Corrie,

ik zie een slordigheidje in jouw tekst waarschijnlijk door jouw prikogen. Slordigheden ben ik echter niet van jou gewend. Het gaat om “een politieke orde”. Dat moet uiteraard “een politionele wanorde” zijn.

Geheel de jouwe,
Dodo

gravatar

Kots, dat kan er nog wel bij. Al die Republikeinen die zo geïnspireerd zijn in de openbare stoelgang van hun baas Trump, dat ze het collectief nadoen.