Bron Flickr CC BY Jason Lengstorf

NS spreekt voortaan van ‘aanrijding met roze olifant’

NS roept voortaan niet meer om dat er een aanrijding met een persoon heeft plaatsgevonden. In plaats daarvan krijgen reizigers te horen dat er een aanrijding met een roze olifant is geweest. Het bedrijf hoopt dat mensen daardoor niet meer aan zelfmoord denken.

“Waar denk je aan als ik zeg dat je niet aan een roze olifant mag denken?” vraagt NS-directeur Roger van Boxtel. “Juist, aan zelfmoord. Daarom willen we er op deze manier voor zorgen dat mensen wél aan een roze olifant denken. Dat is psychologie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom moet de NS melden dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden ? Ze kunnen toch ook zeggen dat de trein even niet goed is geworden ?

Reageer
gravatar

Ja is kut he, paupertjes van me, als er weer een stumper zichzelf tot puree heeft getransformeerd, terwijl jij al vijf kwartier op het balkon als een haring staat ingeklemd onder de harige oksel van een vatsige kerel die in je decolleté probeert te kijken. Snap je meteen waarom ik niet in de trein zit maar gewoon een Mers laat voorrijden.

Reageer
gravatar

De spoorwegbedrijven in Nederland hebben geen enkele ervaring met aanrijdingen met olifanten. Er was lang geleden in Meppel wel een bijna ongeval met een ontsnapte olifant van Circus Boltini.