Studio Speld / Shutterstock

Bezoeker Van Gogh Museum eet ‘De aardappeleters’ op

Nieuws uit de kunstwereld. Een performancekunstenaar uit Malaga heeft vandaag het peperdure kunstwerk ‘De aardappeleters’ van Vincent van Gogh opgegeten. De actie is naar eigen zeggen een kunstproject genaamd ‘Idiot Artist’.

De man werd gadegeslagen door een groep onthutste omstanders terwijl hij het ‘kunstwerk’ van de muur trok en een flinke hap nam van het doek. De man zei daarna dat hij nu wel opgepakt zou worden, maar het Van Gogh Museum heeft tot dusver nog geen aanklacht tegen hem ingediend. Wel heeft een beveiliger zijn gegevens genoteerd.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, zo goed beveiligd zijn de kunstwerken in het Van Gogh nog niet. In het Rijks zijn ze verder. Als inbrekers een kunstwerk, bijvoorbeeld de Nachtwacht, van de lijst wil plofkraken, wordt het kunstzinnige object bespoten met gele verf, zodat de criminelen er geen heil meer inzien en snel wegrijden op een gestolen scooter.