FrameStockFootages / Shutterstock

Steeds minder jongeren willen kroongetuige worden

Het beroep kroongetuige wordt steeds minder populair. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren het niet zien zitten. Het is ook niet niks om kroongetuige te worden. Vaak moet je als voortraject een paar jaar in de georganiseerde misdaad zitten. De kans dat je dat met goed gevolg afhandelt en dan ook nog eens kroongetuige wordt is klein. 

Robert (17) heeft na een beroepskeuzetest definitief besloten dat hij geen kroongetuige wil worden. “In een brochure las ik over de werktijden, je loon, groeimogelijkheden, de kans op liquidaties van naasten en advocaten en toen dacht ik: hmm, dit is misschien niet echt iets voor mij.”

De politie probeert jongeren toch warm te laten lopen voor de kroongetuigerij door buttons met ‘ik ben kroongetuige’ erop uit te delen.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat minder jongeren niet kroongetuige willen worden vind ik nogal generaliserend. Kan mij niet voorstellen dat een jongere met de naam Robert geen kroongetuige wilt zijn.

Beter zou zijn: Jongeren met een migrantenafkomst willen geen kroongetuige zijn.

Corrie.

Reageer
gravatar

Robert heeft ook een migrantenafkomst. Het is een Oudgermaanse naam en die mensen immigreerden ruim 15 eeuwen geleden.
Uiteraard komt mijn naam uit het Frans en dat betekent dat ik via de Romeinen en de Grieken terugga op de Trojaanse helden.

gravatar

Ach, geachte redactie, over alle onderwerpen dus OOK over kroongetuigen willen wij hier prof dr. ir. Bert Bokhoven (tevens een geweldige trendlistener) aan het woord. Dus niet een willekeurige Robert, neen, Bokhoven, Bokhoven en nogmaals Bokhoven, dat is wat wij als lezers wensen. Doe uw huiswerk nu eens een keertje goed en laat hier eindelijk toch weer eens de eminente Bokhoven aan het woord, ook of beter gezegd JUIST over kroongetuigen, anders gaat het u zeker veel abonnementen kosten!!