FRANCE 24 English/YT.com

Boeren leggen land plat met kerst: worden onze tradities bedreigd?

De laatste jaren lijkt iedere traditie ons te worden afgepakt. Nu de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) een landelijke blokkade van de voedselvoorziening te plannen lijkt kerst het volgende feest dat voor de bijl gaat. Raken we de traditie om met kerst niet te sterven van de honger ook al kwijt?

Volgens columnist Syp Wynia is het geen toeval dat de boeren nu juist kerst willen afnemen. “Het begon met geen kerststol mogen eten en we zijn nu op het punt beland dat we helemaal niet meer mogen eten! Tradities sterven als er geen voedsel is. Waarom doet niemand iets aan de boeren?”

Wynia vindt dat dit het moment is waarop Nederland haar boerenprobleem onder ogen moet zien. “Ze pakken alles af wat Nederland mooi maakt. Nu blokkeren ze de voedselvoorziening, maar moeten ze wachten tot ze nog meer blokkeren? Onze familiebanden? Wij laten geen tractor tussen de liefde voor onze naasten komen!”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om de rechtsongelijkheid op te heffen dienen andere gedupeerde bevolkingsgroepen zoals gepensioneerden, minimumloners en mensen met een uitkering van rijkswege tractoren te leen te krijgen om effectief te kunnen protesteren.

Reageer
gravatar

@Anti Slavernij Commitee

Waar waren jullie bij de Zwarte Pieten-discussie? Het is inmiddels een fijne traditie maar dit jaar heb ik maar bitter weinig van jullie vernomen.

Dat is jammer. Het laat zo duidelijk het verschil tussen goede Nederlanders en foute Nederlanders zien.

👱‍♀️👱‍♂️/👨🏿‍🦱👩🏿‍🦱

#ikwildezwartenpietdiscussiealsjaarlijksetraditie

Corrie.