YouTube / NOS Jeugdjournaal

Duindorpers vieren feest

Afschaffen vreugdevuur op straat gevierd

Sinds bekend is dat het vreugdevuur in Duindorp dit jaar niet doorgaat, gaan de buurtbewoners iedere avond de straat op om dingen in brand te zetten. “Ze vieren feest”, vertelt verslaggever Jos de Bakker.

“We hadden verwacht dat ze niet blij zouden zijn met de beslissing, misschien zelfs boos”, zegt De Bakker. “Maar als we kijken naar de hoeveelheid brandjes, gesloopte bushokjes en aantal arrestaties, kunnen we maar één ding concluderen: deze mensen hebben zin in een feestje.”

Ook de gemeente Den Haag is verrast. “We zijn heel blij dat de Duindorpers het nieuws zo sportief oppakken. Het is nooit makkelijk om een traditie te veranderen. Behalve deze keer, blijkbaar. We hebben ze nog nooit zo gelukkig gezien.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu sinds vandaag bekend is, dat hun Scheveningse uitdagers ook 4 weken feesten in het vooruitzicht hebben, heeft men weer een doel om ‘de beste’ te kunnen zijn. Niet de hoogste stapel, maar wie de meeste peletons ME op één avond op straat

Reageer