De beste manieren om de Speld-paywall te omzeilen

Sinds kort heeft De Speld een bijzonder irritante, goed uitgedachte en alleszins redelijke paywall. Zeer teleurstellend en normaal. We zetten de beste manieren om die paywall te omzeilen op een rijtje. 

1. Incognito-modus op je browser aanzetten. Die gasten van De Speld hebben al jarenlang voor nop stukjes laten lezen, ontzeg ze ook nu hun centen door als je je vier gratis stukken in de maand hebt gelezen over te schakelen naar incognito-modus op je browser, zodat je nog eens vier stukken kunt lezen. Zijn die op, en wil je De Speld nog meer afpakken, kan je ook overwegen om via VPN of een proxysite gratis hoogwaardige kwaliteitsartikelen van ongekend allooi te lezen. Je kan trouwens ook op je mobiel weer vier stukken lezen. Die paywall is bovendien boterzacht, veel categorieën zijn uitgesloten (video, Sport, De Pin, kort nieuws) waardoor je alsnog het leeuwendeel kan blijven lezen. OK? OK. 

2. Schrijf zelf een mooi nieuws-artikel en lees hem aan jezelf voor. Zeg bijvoorbeeld: “Huh, ik dacht dat De Speld satire was.” 

3. Word vrienden met Vage Kennissen van De Speld. Vraag of je op hun account mag inloggen. Het is als Netflix, maar dan met minder video streamen.

4. Nog een optie is dat je Vage Kennis wordt van De Speld. Voor 2,5 euro per maand kan je onbeperkt lekker lezen, onbezorgd, onbezoedeld door negatieve gedachten. Je kunt ook 25 euro overmaken en dan krijg je een boek ter waarde van 20 euro en ben je voor 5 euro een heel jaar lang een vrolijke Speld-lezer. Dit is duidelijk de mindere, inferieure optie. We zijn toch niet gek. Kom op man. WE LATEN ONS NIET RINGELOREN. GODVERDOMME.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dat is het makkelijkste, met custom css extensies in je browser kan je het ook met een regeltje css doen die op display: none staat

gravatar

Helaas kan ik pas morgen weer op een artikel van de Speld reageren, maar dat doe ik niet, want dan kan ik later in december nog drie dagen reageren.

Reageer
gravatar

Die passief-aggressieve, verongelijkte toon in artikelen gerelateerd aan de paywall begint zo onderhand nog wel meer te irriteren dan het ding zelf. Een jaarlijks bedrag van 25 euro is best wel veel geld voor een abonnement op een site met korte entertainment-artikelen. Hoeveel van jullie zouden ook maar overwegen 25 euro neer te leggen voor een website als Buzzfeed?
Met de prijs die door De Speld vastgesteld is sluiten ze bewust een groot deel van het publiek buiten. Ze weten, naar ik aanneem, dat het merendeel deze prijs niet zal betalen, tenzij het plan echt was om meerdere miljoenen per jaar binnen te halen. Waarom voor dit restrictieve bedrag is gekozen, in plaats van een lager bedrag wat een veel groter deel van de bezoekers ervoor over gehad zou hebben, is mij een raadsel. Dat De Speld vervolgens artikelen in verongelijkte toon publiceert als het merendeel, zoals verwacht, inderdaad geen vage kennis wordt is dan toch best wel misplaatst. Lekker richting je klanten passief-agressief zijn over je eigen marketingstrategie.

Reageer