Visma Software/YT

Sven Kramer moet bij volgende World Cup achteraan starten vanwege nieuwe rug

Sven Kramer moet over twee weken achteraan beginnen bij de wereldbekerwedstrijden. De schaatser krijgt de straf omdat hij dit keer al voor de tweede keer van rug is gewisseld, waarmee hij het maximaal toegestane aantal rugwisselingen voor dit seizoen heeft overschreden.

Kramer kwam tot het besluit om een nieuwe rug te installeren na de deceptie van afgelopen weekend. Bij de World Cup in Polen moest hij verstek laten gaan vanwege een rugprobleem. “Dit is gewoon zwaar klote”, zei de schaatser toen. “Je geeft miljoenen uit aan een goede rug en dan laat ie het zo afweten.”

De schaatser kampte tijdens zijn carrière al vaker met rugproblemen. Zo liep hij tijdens de spelen van 2014 in Sotchi de gouden medaille op de 10 kilometer mis doordat hij in de laatste bocht te veel gas gaf en zijn rug opblies. Een overstap naar een Japanse ruggenleverancier bood even uitkomst. Maar dit seizoen zijn de problemen helaas terug.

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu  2019: Nog een jaar

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *