Studio Speld/Shutterstock.com

Spectaculaire rondetijden bij eerste kwalificatie in de Formule E=mc² klasse

De nieuwe autosportklasse Formule E=mc² is met een daverende knal van start gegaan. Coureur Felipe Massa pakte de pole op het Riyadh Street Circuit (Saoedi-Arabië) door een ronderecord van 0,0003 seconden te rijden, 14 über-nanoseconden sneller dan zijn uitdager Jean-Eric Vergne. De race zelf zal morgen worden verreden.

Qua regelgeving lijkt de Formule E=mc² veel op het grotere zusje, de Formule 1, met als grootste verschil dat de auto’s de lichtsnelheid benaderen. “En met de juiste bandenkeuze ga je soms zelfs door de lichtbarrière heen. En dat merk je”, glundert Felipe Massa.

Tijdens de vrije trainingen eerder op de dag ging de Braziliaan op zijn rode supersofts eventjes iets sneller dan het licht, waardoor hij tien jaar jonger uit de auto stapte. “Deze Massa had daarna Energie voor tien”, grapte hij na de kwalificatie op de persconferentie.

De kwalificatie werd halverwege nog eventjes stilgelegd omdat Nederlander Nyck de Vries en zijn Belgische teamgenoot Stoffel Vandoorne met de lichtsnelheid op elkaar knalden en daarbij tijdelijk een alternatief universum creëerden. “Gelukkig waren de marshalls er op tijd bij en was hij binnen een mum van tijd weggehaald”, verklaarde De Vries achteraf. “Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in de Formule E=MC². Iedereen rijdt met volle gas op de Planck.”

De eerste Formule E=MC²-race wordt morgen bij daglicht verreden, tussen 14.10 en 14.10.

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als De Speld doorgaat met dit soort onnieuws stap ik als vage klant over naar Nieuwspaal, El Mundo Today, Der Postillon, Le Gorafi, Lercio, El Mundo Today, Waterford Whispers New, De Telegraf en NewsThump.

Reageer
gravatar

Mijn tijdmachine heeft mij uit de 24e eeuw hierheen gebracht om de vervuiling te stoppen. Als ik maar op het juiste tijdstip de juiste vlinder doodtrap is het voor de bakker.