Rumbo a lo desconocido / Dean Drobot / Shutterstock

Student Tim wil uitwisselingsjaar in Hongkong: ‘Je hoeft daar amper naar college’

Zijn vrienden willen naar Cambridge, Sorbonne of Stellenbosch, maar de 21-jarige Tim heeft een heel ander pad voor zichzelf uitgestippeld. Hij wil een jaartje studeren in Hongkong. “Je hoeft daar amper naar college.

”“Ik hoor dat je soms hele weken vrij bent”, zegt Tim enthousiast. “En iedereen blijft dag en nacht op de campus. Heel knus en ons kent ons. Volgens mij denkt niemand ook maar een seconde aan studeren. Echt iets voor mij.”

Tim heeft op televisie gave beelden gezien van verkleedfeestjes op de campus. “Iedereen was verkleed als een soort kruising van Mary Poppins en The Mask. En overal stonden rookmachines. Ze snappen daar als geen ander dat je studietijd de mooiste tijd in je leven moet zijn. Ik vertrek nog liever vandaag dan morgen!”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De technische universiteit in Hongkong waarop Tim zit, is in de middeleeuwen blijven steken. Ik zag op een foto in de Volkskrant de techniekstudenten met ouderwetse pijl en boog schietoefeningen doen. Ik had verwacht dat de studenten daar praktiseren met de modernste kruisraketten en de nieuwste drones met kernwapens.

Reageer