Monkey Business Images/Shutterstock.com

Goedkope vrouwen uit het binnenland pikken steeds meer banen in

In de huidige arbeidsmarkt zien we steeds vaker mannen die zonder werk komen te zitten. Hun banen worden ingepikt door goedkope vrouwen uit het binnenland.

Volgens hoogleraar bedrijfskunde Bert Bokhoven is dit niet zo gek. “De vrouwelijke arbeiders uit het binnenland werken minstens net zo hard, ze hebben dezelfde diploma’s maar ze kosten een stuk minder. Tja, dan is de keuze snel gemaakt. Bovendien nemen ze vaak ook nog vers gebakken koekjes mee naar het werk.”

Pepijn (31), verpleegkundige, is een van de getroffen werknemers. “Door de bezuinigingen in de zorg ben ik eruit geknikkerd. Ik kon niet op tegen de vrouwelijke krachten. Maar nu ik toch thuis zit, ga ik wel even kijken of ik me ondertussen kan omscholen tot vrouw.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik zou als ik thuis kwam te zitten meer werk maken van naar deze vrouwen kijken en ze ervan overtuigen dat ze me ook vers gebakken koekjes komen brengen. Thuis zitten is zo gek nog niet!

Reageer
gravatar

Goedkope vrouwen zien er op hun werk doorgaans anders uit dan op de foto. Uit armoede zijn ze schraal gekleed en kunnen in Amsterdam maar een piepklein kamertje huren, waarin niet meer dan ‘n bed past. Maar door een groot raam hebben ze prima zicht op passerende toeristen.

Reageer
gravatar

Professor, een glazen plafond betekent ook een glazen vloer. Daar vallen weleens mannen met een te zware geldbuidel doorheen. Het bedrijf betaalt in zulk geval aan het gevallen slachtoffer een flinke schadevergoeding voor het geleden leed.