Rob Dammers / Flickr

NS zet kortere treinen in om mensen dichter bij elkaar te brengen

De NS zet kortere treinen in om mensen dichterbij elkaar te brengen. Het spoorwegbedrijf zet in op saamhorigheid. 

“Nederlanders vinden de maatschappij harder geworden, dat veel mensen afstandelijker doen. Daar brengen we verandering in”, zegt een woordvoerder van de NS. Op een dinsdagochtend is de kortere trein goedgevuld. Ben Schop is al 15 jaar conducteur bij de NS. “Normaal sprinten mensen naar binnen om een plekje te scoren zonder iemand naast zich”, zegt Schop. “Hiermee willen we de mensen uitdagen: ga eens bij elkaar op schoot! En zie wat voor een mooie gesprekken er ontstaan.” 

Op een dinsdagochtend zit de sfeer er al goed in deze kortere trein. Pardon, mompelt iemand, en ‘kan ik er nog bij?’ Van tussen twee mensen in klinkt een gemoedelijk ‘ik krijg geen lucht meer’. Dan ontstaat er wat tumult in de coupé. Er zit iemand in een rolstoel, dat neemt veel ruimte in. Drie flinke mannen slaan de handen in elkaar om de rolstoel weer terug op het perron te hevelen. Schop beschouwt het met een glimlach: “Zie je wel dat het kan, Nederlanders die samenwerken?”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er wordt niets gezegd over de mensen die langs het spoor lopen met 130 in het uur.
Gemiddeld 5 kilometer per uur dan komen er niet veel mensen op tijd op hun werk.
En de rest mag thuis blijven..