Rutte III ruimt puinhopen zeven jaar Rutte I en II op

Het derde kabinet van Rutte zet de komende twee jaar vol in op het opruimen van de puinhopen van Rutte I en II. “Die kabinetten hebben dit land in zeven jaar naar de rand van de afgrond geleid”, stelt minister-president Mark Rutte van Rutte III.

Rutte noemt als voorbeeld het besluit van Rutte I om de maximumsnelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur. “Destijds waren er al allerlei experts die zeiden: doe het niet! Het is slecht voor het milieu en de tijdswinst is minimaal. Maar de bewindspersonen wilden niet luisteren. Ze waren alleen maar bezig met politiek gewin op de korte termijn.”

Ook de grote hervorming van de jeugdzorg van Rutte II moet worden teruggedraaid. “De decentralisatie werd destijds verkocht met allerlei plechtige retoriek. Zo zou de zorg dichter bij het kind komen te staan. Echt onzin. Iedereen had kunnen bedenken dat gemeenten helemaal niet zijn toegerust op zoiets complex als jeugdzorg. En wie moet het nu weer oplossen? Precies.”

De premier heeft ook geen goed woord over voor de lafheid van Rutte I en II in andere grote dossiers: de klimaatdiscussie, het lerarentekort en het stikstofdossier. “Het was eigenlijk van meet af aan al duidelijk dat de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof, red.) niet stand zou houden voor de rechter. Maar de politiek sloeg alle waarschuwingen in de wind. Het gevolg? Vandaag de dag staan de snelwegen vol boze boeren en bouwers en moet ik opeens allerlei noodmaatregelen nemen. Een heel ondankbare taak. En dan wordt eigenlijk ook nog van me verwacht dat ik oud-bewindslieden in bescherming neem en ze niet voor de bus gooi. Ja dag!”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, hallo! Waarom mogen wij niet aan geheugenverlies lijden?

o.a. Geert Wilders (alleen gedoogsteun, hè!), Maxime Verhagen, Lodewijk Asscher, Jeroen Dijsselbloem, ….

Reageer
gravatar

Help, ik heb deze maand nog één bezoek aan De Speld over. En ik ga niet tegen betaling iemands vage kennis worden, dat doe je in het echte leven toch ook niet? Kundige lieve Trudie, kun je mij vertellen of ik door deze toestand ontwenningsverschijnselen zal krijgen? Ik kan natuurlijk ook naar een kliniek met die vraag, maar eerst wil ik jou in vertrouwen nemen, om goed beslagen ten ijs te komen.

Reageer
gravatar

Shit, en ik dacht nog wel dat ik betaald zou worden als vage kennis. Kennelijk is mijn kennis daarover wat vaag. Ik moet mijn ongein elders zien kwijt te raken, vrees ik.

gravatar

Ja, daar zeg je me wat. Het is hier de omgekeerde wereld. Ik doe hier (als ik daar zin in heb) wat speldenprikjes in de vorm van studentikoze gein, en daar krik ik het humorgehalte van De Speld enorm mee op, of op z’n hedendaags gezegd: ik help ze hun core business te realiseren. En dan zou de cashflow van mij naar hen moeten gaan i.p.v. andersom? Ja daag. Ik ga me denk ik maar in de roetfilterdiscussiecultuur storten. Zijn er nog gaatjes in de Malieveld-agenda?

gravatar

Ja, het is inderdaad de wereld op zijn kop! Zoals u weet is goed advies in de regel niet goedkoop. Maar ‘noblesse oblige’ dus heb ik hier mijn werkzaamheden pro deo verricht. Voor het Vaderland, voor de Waarheid; Je maintiendrai!

Nooit een bloemetje of een doosje sigaren van de Speld of goegemeente gezien, maar dat hoeft ook niet hoor, echt niet. It’s understood. Echter, als er betaald wordt om langs te mogen komen als “vage kennis” is er iets anders aan de hand.. Dat vindt moeders de vrouw niet goed, en is ook niet gepast.

Dus tot ziens vrienden, taalpuristen en roeptoeters! Het gaat u goed, vaarwel, ave!

En één laatste advies, ook voor paarse overhemden van het businessmodel: kies uw vrienden zorgvuldig..