Nancy Beijersbergen/Shutterstock.com

Kabinet investeert fors in woede afkopen

'Dit jaar gaat er nog 300 miljoen naar boosheid'

Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft aangekondigd meer te zullen investeren in het afkopen van woede in de samenleving. Volgens Hoekstra is het van groot belang om heftige emoties van de Nederlandse bevolking tijdelijk te bedwingen. 

Het ministerie spreekt van een deltaplan om boosheid, drift, razernij, nijdigheid, woede, verontwaardiging, manie en onbehagen de kop in te drukken. Hoekstra: “We gaan met een bedrag van 300 miljoen fors investeren in het wegnemen van boosheid, maar er zijn ook tientallen miljoenen gereserveerd voor mild onbehagen en permanente verontwaardiging.”

De minister vindt het belangrijk de problemen te benoemen en ook met oplossingen te komen: “Ben jij boos? Dan begrijpen we dat en zeggen we ‘hier is wat geld’. Dan word je weer blij. En zo loodsen we Nederland de toekomst in.”

Het voorstel van Hoekstra kan vooralsnog op weinig begrip rekenen op straat. “Dit is veel te weinig om mijn woede weg te nemen”, briest de 40-jarige Emre uit Soest. “Er moet structureel geld komen om een glimlach op mijn gezicht te toveren, niet een eenmalige uitgave van 300 miljoen. Daar vrolijk ik amper van op.”

Ook de 22-jarige Marsha uit Zutphen is weinig enthousiast. “Mijn woede is niet voor niets te koop, daar wil ik dan een fiks bedrag voor terugzien. Wie denkt de minister wel niet dat ie is? Pannekoek.”

Accountmanager Mick (36) is wel tevreden met de extra investeringen: “Ik vind het fijn dat mijn luie verontwaardiging eindelijk begint te lonen. Als ik ergens over schreeuw op sociale media wil ik daar geld voor zien.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Sophie, ik vind het knap van jou dat jij menselijke begeerte beter weet te onderdrukken dan jouw neoliberale collegae. Jij laat heel veel bonnetjes die jij zou kunnen declareren, op de plank liggen, zodat de EU-afvalambtenaar iedere maand met een hele grote vuilnisbak ze discreet kan komen afvoeren.
p.s. Heb je geen EU-prullenmand of bezuinig je ook daarop?

gravatar

Nou maak je niet ongerust hoor: ik laat helemaal niks liggen. Ik heb gewoon wat opgespaard. Ik was de afgelopen weken niet zoveel op kantoor, zullen we maar zeggen.