ingehogenbijl / Shutterstock

Overlast op snelweg dreigt door boze automobilisten

Langzaam rijdende auto’s protesteren tegen lagere maximumsnelheid

Het plan van het kabinet om de maximumsnelheid met spoed te verlagen stuit op weerstand bij automobilisten. Zij willen de komende weken protesteren door in grote colonnes langzaam te gaan rijden op de snelweg.

“De stikstofcrisis is een probleem van het hele land, maar wij krijgen de schuld”, klaagt automobilist Harry Vriends. “Daarom is nu het nu tijd voor actie.” De automobilisten benadrukken dat het geen publieksvriendelijke acties worden. Ze zeggen ‘echt overlast’ te willen veroorzaken. Ook vrachtwagenchauffeurs sluiten zich bij het protest aan.

Rijkswaterstaat verwacht dan ook grote problemen: “Als automobilisten echt massaal de weg op gaan, dan komt het verkeer in grote delen van het land vast te staan. Zeker als ze kiezen voor langzaamaanacties.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daarom zijn de gepensioneerden sterk in het nadeel ! Hoe kan je nu het Malieveld omploegen met scootmobielen en rollators ? Zelfs 45 km aotootjes maken geen indruk(ken).

gravatar

Ho ho, alleen als deze slimme reacties van rechts komen, dan wel zich bevinden op een voorrangsweg, dan wel een voorrangskruising naderen.