NOS

Waarom stuurt Nederland zo’n onervaren ploeg naar het WK onder 17?

Verliespartijen logisch gevolg

Na twee wedstrijden op het WK onder 17 in Brazilië staat Nederland nog op nul punten. Volgens kenners heeft dit te maken met het selectiebeleid van bondscoach Peter van der Veen. Veel mensen vragen zich af waarom hij zo’n onervaren ploeg het veld instuurt op een wereldkampioenschap. 

“Typisch Nederlands dit”, constateert Arno Vermeulen. “Het moet altijd maar mooi voetbal zijn en onze talenten zijn heilig. En het zijn echt wel grote talenten die hij heeft opgeroepen hoor, maar op een WK wordt er simpelweg meer gevraagd. Ik sta er niet van te kijken dat Nederland nog op nul punten staat. Geen enkele speler van Nederland heeft ooit een WK op dit niveau gespeeld. Sterker nog, de meesten zijn nog niet eens volwassen.”

Vermeulen krijgt bijval van Aad de Mos: “Neem zo’n Ünüvar, leuke voetballer hoor, maar geen enkele ervaring op dit niveau. Het is echt nog een jongetje. Hij heeft nog niet eens zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van zijn club. In Nederland hoef je maar twee keer een toss te winnen of een keer succesvol je veters te hebben gestrikt of je krijgt al een uitnodiging voor het nationale elftal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met Ünüvar ligt het probleem echt niet bij het jongetje; Ünü is heel gretig, maar zijn vader wil niet dat hij aan Nederland vastzit; vader Nüu heeft al besloten dat Ünü zodra hij 16 is voor Besiktas gaat voetballen; er zitten al zoveel jonge Turkse voetballers in Nederlandse clubs aan haram-contracten vast.

Reageer