Flickr / K-State Research and Extension

Brabantse xtc-boer legt zich neer bij stikstofregels: ‘Dan maar wiet verbouwen’

Het vasthouden aan de stikstofregels door de provincie Noord-Brabant is een hard gelag voor xtc-boer Robbie. Hij gaat echter niet bij de pakken neerzitten: voortaan gaat hij gewoon wiet verbouwen.

Voor Robbie betekenen de regels dat hij uiterlijk voor 1 januari 2022 ‘emissiearm’ moet zijn. “Dat is best te doen.” Hij kijkt naar zijn tochtige kelder, gemeubileerd met enkele besmeurde tafels en vaten vol chemicaliën. “Het is vooral een kwestie van opruimen. Gelukkig is het Bakelse bos vlakbij. Misschien een paar tl-buisjes extra, maar dat is het ook wel. Geen punt, als je ziet hoeveel plantjes je d’r mee redt.”

Met zijn aanpak hoopt Robbie een goed voorbeeld te zijn voor de overige boeren. “We moeten vooral niet vergeten waar de boer voor staat: hard werken. Dreigen en intimideren met tractors lost niks op en schaadt ons imago alleen maar. Wat we nodig hebben is een boer die het milieu omarmt en niet ontkent.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na de boeren komen nu ook de bouwers in actie. Nadat de boeren de bevolking op hun hand wisten te krijgen door het Malieveld tot een keurige akker om te ploegen, zijn nu de bouwers aan zet. Maxim Verhagen van Bouwend Nederland heeft al aangegeven dat de bouwers zich niet door deze tactiek uit het veld laten slaan en zullen vandaag naar het gebouw van de Tweede Kamer doorstomen en voor zonsondergang de nieuwbouw afronden. Hiermee zal, aldus de heer Verhagen, het parlement niet anders kunnen dan de stikstofregels aanpassen.

Reageer