YouTube - Ziggo

AFC Ajax NV begrijpt niets van ophef over trainingskamp Qatar

Bij AFC Ajax NV snapt men niets van de kritiek op het trainingskamp in Qatar. Algemeen directeur Edwin van der Sar ziet niet in hoe de beursgenoteerde onderneming een betere deal had kunnen sluiten.

“Ik hoor mensen reageren dat we voor een paar rotcenten naar Qatar gaan”, stelt Van der Sar. “Maar we krijgen 700.000 euro én de mogelijkheid om de regio op zakelijk gebied te verkennen. Volgens mij is dat win-win. Daar hebben we bij Ajax een mooie uitdrukking voor: de aandeelhouder wint.”

Van der Sar wijst erop dat AFC Ajax NV iedere financiële injectie goed kan gebruiken. “We hadden vorig seizoen een operationele winst van 34,3 miljoen euro en we hebben een eigen vermogen van 210 miljoen. Leg mij maar eens uit hoe een plus van zeven ton dan negatief is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belofte maakt schuld; aan grote internationale ondernemingen is nu eenmaal beloofd om de dividendbelasting af te schaffen.

Daarnaast willen wij Nederland aantrekkelijk houden voor internationale ondernemingen om hier te blijven of zelfs hier te vestigen! In dit concrete voorbeeld, wat als Ajax besluit om zich in Engeland te vestigen!?

(Als laatste argument geldt dat de dividendbelasting een niet-gerechtvaardigde belasting die in beginsel ook strijdig is met het EU recht!)

Help Ajax aan meer financiën en zo Nederland te promoten in het buitenland; dus afschaffen die dividendbelasting!

Reageer