Michael Coghlan/flickr.com

Je moet even door de eerste 5 seizoenen, zegt collega

De serie die je collega aanraadt is fantastisch. Je moet alleen wel even door de eerste 5 seizoenen. “De eerste 1000 uur zijn inderdaad een beetje warrig.”

“In het begin denk je: deze dialogen duren eindeloos en waarom introduceren ze elke drie minuten een nieuw personage? Daar moest ik de eerste drie seizoenen ook heel erg aan wennen. Maar daarna stoor je je eigenlijk alleen nog aan het vette nep-Duitse accent. En uiteindelijk snap je dat het al die tijd nodig was. Of misschien ook juist niet. Ik wil niets verklappen.”

“Kijk ik snap ook wel dat je na drie afleveringen een beetje zoiets hebt van: waarom speelt de hele serie zich af in een slecht verlichte garage? En waarom gaan alle dialogen over loodvrije muurverf? Maar vanaf seizoen 9 wordt dat allemaal langzaam duidelijk. En Thelma weet je wel, die aan het einde van elke zin altijd ‘Because I said so’ zegt, dan recht in de camera kijkt en aan een plant likt, naja goed, je moet het maar zien, maar het zit allemaal net iets anders in elkaar dan dat je in het begin denkt.”

Dat de serie op Popcorntime maar 3 peers oplevert draagt volgens je collega alleen maar bij aan het mysterie. “Dan weet je dat je naar onderkende genialiteit aan het kijken bent. Deze serie is niet aangetast door productiebazen, de dwingende arm van Hollywood of begrijpelijke verhaallijnen. Dit is puur. En na 79 afleveringen snap jij dat ook.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het heerlijk als er pas na enkele seizoenen wat gebeurt. Dan zit je goed in het verhaal en kun je echt meevoelen. Zo realistisch…

Het Vermoorden van Eve is ook zo’n serie. beetje bij beetje leer je Marta kennen… En al haar nicknames… En Eve! Echt een aanrader!!

Reageer