Rawpixel.com / Shutterstock

Maarten heeft een deadline nodig om te falen

Veel mensen kunnen niet in actie komen zonder deadline. Dat geldt ook voor Maarten (37), channelmanager bij een ict-bedrijf. Hij heeft altijd een harde deadline nodig om te falen.

“Alleen een strikte einddatum geeft me de focus om aan het einde van de avond van tevoren een sterke pot koffie te zetten om een hele nacht door te halen achter mijn laptop. Op de een of andere manier kom ik dan in een flow terecht en knal ik er de volgende ochtend ineens een zeer matige presentatie uit. Zo eentje waarmee je net nog met de hakken in de sloot eindigt. Echt magisch.”

De grootste kick krijgt Maarten pas een paar uur later op kantoor. “Dan sta je daar met je brakke hoofd je afgeraffelde zooitje te presenteren voor 20 man, terwijl iedereen je hoofdschuddend aankijkt. Dat geeft me weer even dat heerlijke gevoel van: dit was er een paar uur geleden gewoon nog niet en dat had zo moeten blijven.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tsja, duidelijk een geval van goed voorbereid zijn voor de werkvloer met de proefwerkweken en spreekbeurten van de gemiddelde middelbare school. Daar kan de huidige schoolgeneratie met al hun bijlessen nog een puntje aan zuigen.

Reageer
gravatar

Samenvatting van het artikel

Maarten, een kanaalbaas bij een computerbedrijf, gaat ‘s ochtend met een magische stroom mee na een nacht doorhalen met suïcidale gedachten. De grootste trap onder zijn kont krijgt hij enkele uren later op kantoor. Dat geeft hem een goed gevoel.

Reageer