Shutterstock-kivnl

De kogel is door de kerk: De Kuip krijgt een nieuwe club

Na jarenlang getouwtrek is de kogel eindelijk door de kerk: De Kuip krijgt een nieuwe club. De huidige club is nodig aan vervanging toe. Het hele project moet zo’n 250 miljoen euro gaan kosten.

Volgens stadiondirecteur Jan van Merwijk zijn er grote plannen met investeerders: “We hebben nog gekeken naar goedkopere mogelijkheden om een deel van de club te vernieuwen of de club wat uit te breiden, maar het is echt beter om er meteen een volledig nieuwe club in te zetten. Het piept en kraakt aan alle kanten momenteel.”

Berry Adelaar komt al veertig jaar in De Kuip, hij vindt het jammer dat de huidige club tegen de vlakte gaat: “Ik vind het wel moeilijk dat we straks geen Feyenoord meer kunnen kijken in dit stadion, maar ik begrijp ook wel dat het stadion vooruit moet. Alleen die geur van de huidige club, dat krijg je nooit meer terug.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien iets voor Excelsior ? En dan kan Feyenoord in het kleine knusse stadionnetje op Woudenstein. Maar dan eerst vrijwillig naar de tweede divisie verhuizen.

Reageer
gravatar

Zo dramatisch is het nou ook weer niet. Als Feyenoord er nu speelt heet het een uitwedstrijd, waar het voorheen een thuiswedstrijd heette. Puur een semantisch verschil. En in Rotterdam gaat het niet om woorden maar om daden.

Reageer
gravatar

Een daad; een heterdaad, en de arbiter keek eens niet de andere kant op. Bij Feyenoord betalen ze ook veel te weinig smeergeld. De UEFA en KNVB hebben daar al eerder over geklaagd.