Studio Speld / Pixabay

Help! Mijn baasje verdiende duizenden euro’s op Instagram door mijn identiteit te stelen

Op Instagram is een post verschenen van een hond die claimt de echte Barry de Beagle te zijn. Volgens de hond is zijn identiteit gestolen door zijn baasje en verdient die nu duizenden euro’s door allerlei deals te sluiten in zijn naam. Lees het volledige bericht hier:


Aan iedereen die dit leest: De account BarrytheBeagle wordt NIET door mij beheerd! Mijn identiteit is gestolen door mijn baasje. Hij geeft zich, zoals ik sinds kort weet, al jaren voor mij uit op Instagram, waarbij hij mij voortdurend antropomorfiseert. Hij post bijvoorbeeld regelmatig teksten waarin hij mij woorden in de mond legt als ‘bork bork’, ‘chimken nuggets’ en ‘hecking bamboozled’. Zij die mij kennen weten dat ik nooit zulke woorden zou gebruiken. Ik kan wel janken.

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat hij in mijn naam tientallen sponsordeals heeft gesloten, voor enorme bedragen, zonder mij daar ook maar enigszins van op de hoogte te stellen. Het enige wat ik daarvan terug heb gezien is wat brokjes. Nou, heel relaxt eten is het niet met die camera recht in je smoel.

Ik heb jullie hulp nodig. Ik kan mijn baasje niet in mijn eentje stoppen, want ik ben maar een zielig klein hondje. Maar pak hem niet te hard aan. Ik maak me zorgen om zijn geestelijke gesteldheid. Kijk maar naar het laatste bericht. Daar zeg ik zogenaamd ‘Pappie heef brokkelie voor me gemaakt, maar die lust ik niet! Toch krijgt hij vanavond een dikke lebber omdat ik zoveel van hem houd!’. Hij gebruikt mij om zogenaamd over zichzelf te praten. Ik weet niet welke narratieve structuur dat is, alleen dat het ziek is. En Pappie? Deze man heeft hulp nodig.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Barry, prijs je gelukkig (happy, red.) dat jouw eigenaar (baasje, red.) niet een overeenkomst (deal, red.) heeft gesloten met een stroopwafelfabrikant, zodat je die vieze dingen te eten krijgt.

Reageer
gravatar

Beste Barry,

Ik begrijp je frustratie. Maarja juridisch gezien ben je handelingsonbekwaam, dus mag jouw – eigenaar – met je portret doen wat hij wil. Maargoed, de wet is ook maar de wet.. Ben je toevallig in het bezit van een trekkenrijbewijs?

Reageer