Syda Productions / Shutterstock

D66 heeft oplossing lerarentekort: ‘Iedereen verplicht basisschooldocent tenzij je bezwaar maakt’

D66 heeft een oplossing voor het lerarentekort. De regeringspartij wil dat iedereen automatisch basisschooldocent wordt, tenzij je bezwaar maakt.

Onderwijswoordvoerder van D66 Paul van Meenen: “Het lerarentekort is een hardnekkig probleem. Jarenlang hebben we geprobeerd om mensen vrijwillig voor de klas te krijgen, maar dat leverde niet genoeg docenten op. Terwijl veel mensen achteraf zeggen dat ze best voor de klas hadden willen staan, maar dat ze het niet fijn vonden om erover na te denken of er met familie over te praten.”

“Er bestaan veel hardnekkige misverstanden over het docentschap”, vervolgt Van Meenen. “Bijvoorbeeld dat je geliefden je nooit meer te zien krijgen als je eenmaal basisschooldocent bent geworden. Of dat je er dan heel eng uitziet: helemaal afgepeigerd met blauwe kringen onder je ogen. Terwijl ze dat met make-up heel netjes kunnen wegwerken.”

Van verschillende kanten wordt het voorstel van D66 bekritiseerd. “Het is toch absoluut niet wenselijk dat mensen die een paar brieven over het hoofd zien opeens tegen hun wil jarenlang verplicht moeten uitleggen wat een breuk is”, zegt Rudmer Heerema, portefeuillehouder onderwijs van de VVD.

Van Meenen is het niet met hem eens. “Als deze mensen zelf basisonderwijs nodig hebben, of als het om hun kinderen gaat, zouden zij heel graag onderwijs willen aannemen. Maar vervolgens willen ze zichzelf niet beschikbaar stellen. Dat is hypocriet.”

Ook uit christelijke hoek krijgt het opt-out-systeem van D66 kritiek. “Als een docent uitvalt, is dat Gods wil”, zegt de onderwijsman van de SGP Roelof Bisschop. “Het is niet aan de overheid om iets aan het lerarentekort te doen.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben binnenkort een overschot aan boeren, deze kunnen prima voor de klas. ZIj zijn genuanceerd, ruim en weldenkend,assertief, creatief met taal, mondig. kunnen leuke dingen organiseren.

Reageer
gravatar

D66. Donorregister.
Je moet het met je familie regelen.
Dus ik overleg nog met mezelf of ik mijn broer uit elkaar laat snijden als hij straks dood is.
Ik neem aan dat jullie allemaal wel meedoen.
Probeer je nuttig te maken.
Als je sterft kun je nog iemand gelukkig maken.
Hebben jullie het al besproken met je huisarts?
Het kan natuurlijk ook goed dat een van je kinderen een ongeluk krijgt.
Ik hoorde pas een vrouw die zei dat een tiener was doodgereden op zijn motor; ze vertelde enthousiast dat al zijn organen nog gebruikt konden worden!

Reageer
gravatar

De mens is dualistisch, tussen dier en god, tussen materie en geest. Hij heeft derhalve een vrije wil om de ene of de andere kant te gaan en dus ook om zichzelf te vernietigen maar niet alle anderen met zich. Over de krachten van het kwaad bestaan veel misverstanden. Het zijn de krachten van de materie, en daarin vastgeketend zijn is de hel. De bevrijding ligt daarentegen in de ziel die immers niet beperkt kan worden ook niet door de wetenschap. De krachten van de materie spelen een beperkte rol in het in stand houden van de vuren van de fysieke planeet, wanneer die overlopen op de evolutionaire boog worden ze de krachten van het kwaad. Er bestaat een broederschap van het licht, en er bestaat een broederschap van het kwaad die uit is op onze vernietiging als mensheid. Tot deze groep hoort D66.

Reageer
gravatar

D66 is er onder andere om inzicht te krijgen in de persoonlijke ambitie, en de corruptie, zodat mensen des te duidelijker kunnen kiezen als ze een stem krijgen die ze nooit eerder hadden los van de mutiple choice van de waanzinnigen. Dit zal ons voor lange tijd bepalen. Mede wordt hierdoor duidelijk waarom de mooiste begrippen volkomen in hun tegendeel worden gekeerd zonder het concept van een ziel die in het denken van de onwetenden averechts staat op rationaliteit en logica.

gravatar

De politici hebben uw keuzen zo onzinnig tegenover elkaar gesteld dat ze altijd onzin zijn en ze te allen tijde bezig blijven met het kwaad in de details te bevorderen. Het is dweilen met de kraan open.
Iedereen die daarbij toekijkt zonder verzet te plegen is fascist.

gravatar

Vreemd eigenlijk dat deze mensen zeggen nergens in te geloven, want enkel het meest abstracte en irrationele geloof bepaalt al hun denken en handelen.

gravatar

En juist de dwazen die niet fascist willen zijn worden het en sluiten zich aan bij D66.
Ooit was het dan ga je naar de hel, want niemand wil dat.
Nu is de politiek dan ben je fascist, want zo corrupt zijn ze.

gravatar

Omdat het bestaan van de Nederlander niets meer waard is, probeert een achterlijke partij met populistische wetenschap hem zo het gevoel te geven hoezeer ‘ieder mens meetelt’.
Onder deze omstandigheden wordt iedere hulp hem normaal gratis geboden teruggetrokken tot hij de wet terugdraait.

gravatar

Uiteindelijk begrijp ik nu wel hoe het nazisme is ontstaan, want had je hier enig respect voor het land waar je geboren bent dan was je al een fascist, nu behalve als je uit Suriname komt enz.

Iemand die haar hele leven sociaal werk deed met buitenlanders vroeg zich af waarom de vierde generatie zich tegen dit land keert. Precies de manier waarop de Duitsers zich tegen de Joden keerden toen alle bewijzen zogenaamd weg waren, waar nog niet over wordt gepraat.

Reageer
gravatar

De Nederlandse kunstenares.
Je ziet voor je zo’n hatelijk wijf met helblauwe ogen en kortgeknipt blond haar met haar besnorde mannetje en (dito aanhangsel) pikzwart zoontje met zijn domme bolle kop alsof hij constant zijn tong uit wil steken, zwelgen in haar eigenliefde.

gravatar

Hollanders zijn oer-manipulators.
Ze hadden allang een enorme ziekelijke inslag wat betreft alles wat te maken heeft met seks.

gravatar

Ze kijken zoals George Bush bij zijn aantreden als een hert verblind door de koplampen van een aankomende vrachtwagen, zo gefascineerd door het fascisme wat ze zo tot stand brengen.

gravatar

Inmiddels wordt de echtheid van de aanvankelijke verhalen steeds zwaarder in twijfel getrokken en worden artikelen online hierover zelfs weggehaald. Maar wel duidelijk is dat de media in eerste instantie altijd geïnteresseerd zijn in een sekte zoals op de school waar ze zelf vast zaten.

gravatar

Arrogantie is een sleutelwoord om de Nederlandse ziel te begrijpen.
Arrogantie is een sleutelwoord om dit land te begrijpen.
Het is kanker.
Indolentie is als van een kwal nog verachtelijker.
De combinatie is volkerenmoord.

Reageer
gravatar

Ik krijg echt zó’n jeuk aan m’n naad van dit soort voorstellen. Moet je je voorstellen zeg: vijf (!) dagen in de week werken, beginnen op tijden waarop een normaal mens haar roes ligt uit te slapen, een kutsalaris en godverdomme in de pauze je eigen pakkie dubbelgevouwen oud brood opvreten met een glaasje melk. Die je zèlf moet kopen. En daarna naar huis fietsen zeker. Ik ga nog liever dood.

Reageer
gravatar

Zoveel uitkering trekkers en
werkzoekenden die zo graag geschoold willen worden, maar niet de capaciteiten hebben om een opleiding te betalen! Een mogelijkheid als vroeger is er niet meer. Breng gewoon het arbeidsbureau van vroeger terug ipv alle te dure verplichtingen die klauwen vol geld kosten! Vergoed dan liever hun opleiding!!

Reageer
gravatar

Roelof Bisschop en anderen weten zo goed wat ik wil. Vreemd want aan mij wordt nooit iets gevraagd. Wel bidden en smeken, maar gewoon netjes aan mij komen hoe ik over een kwestie denk en bilateraal overleg? Nooit!

Reageer
gravatar

Lieve Almachtige en Barmhartige Schepper,

Ik probeer het gebrek aan discussie met U te verklaren aan de hand van een stukje geschiedenis.

U schreef uit een Wetboekje van twee bladzijden. Dat boekje is door Uw Heilige Volk met veel vreemde verhalen verrijkt tot een reeks boeken. Helaas waren veel van de Verhalen tegen uw Normen en Waarden en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Een lange tijd later voegden vooral Romeinen daar 16 eeuwen geleden nog hun vier boekjes en twee brieven aan toe over iemand waarvan ze beweerden dat hij Uw zoon zou zijn. Ze noemden hem Jezus.

De volgers van die Jezus die zich Christenen noemden, schreven duizenden dikke boeken over hoe U denkt en wat U wil. Daar denken ze voldoende aan te hebben. De reis naar de Hemel vinden de vertegenwoordigers van de Jezus-volgers te ver.

gravatar

De enige manier waarop dit gaat werken is met een goed onderbouwd financieel systeem. Daarom zou ik een sociaal leenstelsel voor basisschool leerlingen instellen waarmee ze dit kunnen bekostigen. Dit verdienen ze makkelijk terug want met kwalitatief goed basisonderwijs krijg je veel makkelijker een bijbaan tijdens de middelbare school.

Reageer
gravatar

Er schuilt in fachist in ons allemaal. Het is belangrijk je innerlijke fachistje te er kennen, en te omarmen. Pas dan is de blik helder genoeg om daadwerkelijk beslissingen te nemen.

gravatar

Wij staan al te trappelen!!

We leveren ze af bij het dichtstbijzijnde station van de hoogsnelheidslijn in Italië.
We sturen de rekening! En anders reizen ze gewoon zwart, dat zijn ze gewend.

gravatar

Dat men naar het AD linkt en dan denkt betrouwbare informatie te presenteren laat wel zien dat er fundamenteel iets mis is met het onderwijs in Nederland. Al helpt het uiteraard niet dat ZGDD een man is.

gravatar

Roelof zou zich eens hardop moeten afvragen waarom God al zolang niet meer het beste met dit land voorheeft. Sinds gisteren heeft Hij ‘s lands trutterij van een nieuw hoofdstuk voorzien, door via Roelofs SGP een fikse duit in het zakje te doen:

https://tinyurl.com/y3ah44q5

gravatar

Donorregister.
U zegt dat wij geen religie zijn?
Wellicht zult u nooit zo’n operatiekamer van binnen gezien hebben, het wonder van de wetenschap gelijkwaardig aan ruimtetechnologie voor astronauten, waar alles niettemin met bloed bekleed is zoals ooit bij de heilige plaatsen van de Mayacultuur.
Bij de Maya werden mensenoffers met veel grotere regelmaat gebracht als een centraal systeem om het naderende einde tegen te gaan.

gravatar

Het einde van de Maya’s die dat wilden tegenhouden werd door dezelfde maatregelen versneld. Het heet fundamentalisme. De angst die helder denken belemmert en uiteindelijk leidt tot extinctie. Natuurlijk zijn jongere mensen meer welkom, want het hart van een donor gaat niet veel langer mee dan de donor in zijn geheel. Het succes van de transplantatie hangt verder geheel af van medicatie en de ontwikkeling van de farmaceutische industrie. De mensen weten nergens van, ze denken dat ze weer een snoepje krijgen. Ik zag het al aankomen met het nieuwe ‘gezondheids’centrum dat ze willen waarin ze ook de oude bibliotheek willen onderbrengen die net afgebroken is. Het is allemaal hetzelfde ‘prestige’ waar je niets door krijgt. Ze geloven in de ‘vooruitgang’ op dezelfde manier als de dag daarvoor in God die ze nu even achterlijk bestrijden als ze hem aanhingen met hun nieuwe geloof in de wetenschap waar ze overigens nauwelijks iets vanaf weten en ze nog harder mee gemanipuleerd zijn.

gravatar

Ik heb nooit met Sake van der Wall en Simoon Hermus gesproken en toch weten ze wat ik gezegd zou hebben. Hoort fantasievrijheid tegenwoordig ook bij persvrijheid?

gravatar

Toen ik naar school ging begreep ik al dat je niet alleen informatie kreeg maar dat ze je karakter probeerden te (mis)vormen, waar je nooit meer vanaf komt zoals is gebleken bij iedereen die zich niet zoals ik heeft verzet. Dus het is begrijpelijk dat de vader van het gezin in Ruinerwold, Drenthe, liever zelf zeggenschap hield over de opvoeding van zijn kinderen in plaats van ze onder staatstoezicht te plaatsen en aan de goden (demonen) over te leveren richting een of andere multiculturele LGBTQ of ‘creatieve’ experimentele D66 doctrine zoals bij de rest.

gravatar

ik vind het heel onlogisch van de D66. Ik zou een referendum houden waar je democratisch bepaald wie er docent wordt en wie niet. Dus als je 500 docenten nodig hebt geef je 500 referendums

gravatar

Nu de verbouwing van Albert Heijn in volle gang is krijg ik alle reclame in één pakket in plastic ingepakt in de bus samen met het donorregister. Alles is nu beter georganiseerd. Examen in je menselijkheid door de fascisten.

gravatar

Ik ben persoonlijk toleranter geworden tegen religie hier door oosterse filosofie en religie die de onevenredigheden behandelt en de context waar bijna niemand vanaf weet. (En dat betekent niet dat ik daarom die bruine mensen daar idealiseer zoals de dwazen die er ook iets van gehoord hebben, want dat ze bruin zijn komt niet van de filosofie.) Die stap nam ik omdat ook in Azië talloze miljoenen mensen bepaalde dingen niet weten of kunnen weten of zelfs begrijpen. De onwetendheid is daar niet noodzakelijk minder. De reden dat ik niet meer zo hard in Maitreya geloof is niet omdat je daarmee levensbedreigend vervolgd wordt in dit intolerante land, maar omdat hij zegt te geloven in het gezonde verstand van de gewone man (en dat politici zich daarop richten, dat klopt, en ook corrupt zijn). Daarnaast lijkt het me redelijk als ik nadenk over de wet, dat er een kosmische balans moet zijn die hier niet bestaat, en dat er daarom hemel en hel bestaan na een ronde incarnaties waarna er geen weg terug is. Dat wordt beter behandeld in het christendom. Ook meen ik dat alle leven bezield is op alle niveaus, en dat het bestaan van een ziel rationeel is te verklaren. Dus een pijnloze dood bestaat niet, het vermogen tot vreugde speelt op dezelfde snaar als het vermogen tot pijn. De compensatie voor de afwezigheid van een ziel dan wel het geloof erin is vaag bijgeloof geweest, en hier zijn het de buitenlanders die de achteruitgang in beschaving moeten legitimeren, naast de mechanisering. Het meest domme volk dat het hardst discrimineert is hierin soms het meest sentimenteel. Daarom doe ik daar niet aan mee. De emotie waaruit fascisme (de massa’s ontvankelijke mensen op het plein, nu anoniem op Facebook) voortkwam kan niet bestreden worden met dezelfde emotie omgedraaid, maar logica, zeg van de oude Grieken die trouwens net zo hard is vervalst als de christelijke leer door sommige kerkvaders. In de VS is emotie zelfs een graadmeter van de waarheid. Tenslotte geloof ik in de opeenvolging van volkeren en ‘rassen’ die elkaar de toorts overgeven waarna oude culturen langzaam verdwijnen of overblijven voor de minder ontwikkelden om hun creativiteit te toetsen op hun niveau.

Er is een drie-eenheid, lichaam ziel en geest; de opeenvolging van fysiek, emotie en verstand. Het verstand is gericht op exploitatie en wordt nog steeds bepaald door de emotie van eer en religie hiervoor die het meent overwonnen te hebben, de grootheidswaan en arrogantie van nu die de nieuwe vormen van bijgeloof en vooroordeel voortzet misschien niet zozeer door het volk voor te liegen zoals de kerk gedaan zou hebben maar door selectief naar eigen belang te onthullen en te verhullen.

gravatar

Ik herinner me een jongetje vorig jaar van 13 dat door een zomergriepje net in het ziekenhuis lag voor een harttransplantatie. Leuke gesprekken of hij een ‘oud’ of nieuw hart’ zou krijgen, want het hart van de oorspronkelijke drager gaat niet veel langer mee dan hijzelf. Het zijn geen wonderen.
Los van dat de ontvanger krijgt de eigenschappen van de oorspronkelijke drager mee, wat bewijst dat iedereen uniek is. Dat strookt alleen niet met de staatsfilosofie van D66.

gravatar

Ik ben persoonlijk heel spiritueel geworden doordat ik yoga doe.
Héérlijk!

Ik heb thuis ook een boeddha-beeldje van de Xenos.
En wierookstaafjes.
Dan voel ik helemaal die rust.

gravatar

Over de doden niets dan goed want tijdens hun leven zijn ze niets waard.
Ze vertelden me bij verschillende gelegenheden van donatie dat de donor ‘een hele goede man’ was. Achteraf bedenk ik me: het is voor de familie verplicht dat erbij te zeggen. Zo is het klootjesvolk dan toch sympathiek.

gravatar

Ook de bestrijding van het geloof is contraproductief, want ik kende iemand wiens vrouw destijds toen hij voor orgaandonatie naar het ziekenhuis moest op hetzelfde moment de ID-kaart voor de betreffende minister moest ontwerpen. Toen hij zijn orgaan had, geloofde hij ineens in letterlijk verrijzenis uit het graf. Zijn vrouw zei me inderdaad ook dat de donor ‘een hele goede man was’. Ik begreep daaruit dat de donor zelf christen was geweest zoals nu hijzelf. Je begrijpt dat ik hierover niet verder met hem in discussie wilde gaan. Dit is niet verzonnen.

gravatar

Als je weet hoe er met dit soort zaken wordt geparadeerd, dan schrik je, precies de betwetertjes op dit forum die leuk proberen te doen met hun minne invloed, het niveau van roddel die politiek wordt en die de frasen van wetenschap claimen. Ik maak me minder zorgen om de influencering van de verkiezingen door de Russen.

gravatar

al,mal;mgjoa lksekjmgliej oaogjaij apwoof adda jja akapowkdo jiauhfoah gaj ua8i uayo og uaoi a uahuohgfauhfauhf uhiaioegasfj aogouahuiogoigaoihoivgahoigeiuhog eKHu WQIUV FGUY WUYSRUYJHGBZSAR JKYVIAHGIU HUIKAKHJUOH HOIU JOI HO RSGJ,GRSJKGWJK FELKIJQEJLKGEJL G OI K LJAKJELLKJETLJK SJLKHJLK JLKA LKJGLJKA

gravatar

Gaat een oud hart naar een jong lichaam dat nog een jaar of tien ermee door kan, voor de volgende transplantatie of andersom? Dit soort gesprekken worden gevoerd rond de bloederige cyclus van ziekenhuis Nederland.
Los van abc kan niemand onafhankelijk denken, het is allemaal imitatie en af en toe omdraaiing: de Hollandse humor.
De ideeën van christenen dat de doden letterlijk uit het graf zullen opstaan enz. die de reden waren dat iedereen atheïst werd of socialist zijn precies het gedachtegoed van links en D66 geworden of van hen die anderszins het christelijk geloof bestrijden op grond van hun aanleg tot dezelfde soort absurditeiten waar ze de achtergronden niet meer van kennen, terwijl ze paraderen origineel te zijn. Op dezelfde manier zijn de bestrijders van het fascisme de gevaarlijkste veroorzakers ervan.
En ook steeds de nieuwe verhalen uit de concentratiekampen waarbij door de getuigen weer iemand beschuldigd wordt van medeplichtigheid, de handel in de lijken, ‘om xenofobie tegen te gaan’ is debet aan hetzelfde fascisme.
De automatische donorregistratie borduurt naadloos voort op de traditie van het systeem van concentratiekampen.

gravatar

Hierbij vragen wij ons weer af of het denkproces voortkomt uit de chemie van de hersenen of dat andersom de fysieke hersenen geïnnerveerd worden door iets anders dat ‘ziel’ genoemd wordt. Het bewijs is wel dat dat laatste hier zeker niet het geval is.

gravatar

In de beginselen van de Verenigde Naties staat dat iedereen, beoordeeld naar zijn organen, vanbinnen gelijk is. Het draait ons er om wat er vanbinnen inzit.

Veilig Plassen Nederland.

gravatar

In hetzelfde artikel staat dat huidskleur geen verschil maakt. Derhalve is orgaantransplantatie de enige manier om discriminatie te bestrijden en ons allen een te maken. Dat is het leitmotiv.

gravatar

Zoals de ruimindustrie in de VS technologisch enkel steeds verder kan ontwikkelen door nieuwe lanceringen en reizen in de ruimte zo is het in Nederland met de medische wetenschap gesteld die technisch enkel verder kan ontwikkelen door steeds nieuwe orgaantransplantaties. En hiervoor hebben we mensen nodig, veel mensen. Inschrijven is niet nodig.

gravatar

Los van de handel, meer lichamen zal ook een enorme stimulans zijn voor de onderzoekstak van de Nederlandse universiteit en de internationale reputatie van Nederland op het vlak van wetenschap. Iedere dag hebben we immers nieuwe lichamen nodig mede voor onze vele buitenlandse studenten die hier uit de hele wereld komen studeren. Uw bijdrage is dus niet alleen relevant voor ons eigen land.

gravatar

Als u niet meedoet schrijft u dan een medisch goed onderbouwd bezwaar naar uw huisarts.
(Maar daar bent u ook al te achterlijk voor.)