kivnl / Shutterstock

Veel trainers hebben clausule voor doemscenario waarin Feyenoord aanklopt

‘Als die trein langskomt, moet je zorgen dat je er niet onder komt’

Onlangs werd bekend dat Ronald Koeman een clausule in zijn contract heeft voor het geval Barcelona hem wil hebben. De bondscoach is niet de enige met een clausule. Zo hebben veel trainers laten vastleggen wat er moet gebeuren als hun nachtmerrie dat Feyenoord aanklopt werkelijkheid wordt.

“Het is een doemscenario, maar je moet er wel op voorbereid zijn. Zeker nu Jaap Stam onder druk staat”, zegt Sparta-trainer Henk Fraser. “Ik heb met Sparta afgesproken dat ik een contract voor het leven krijg als Feyenoord zich voor mij meldt, ongeacht onze plek op de ranglijst.”

Dick Advocaat is momenteel clubloos. Toch heeft ook hij een clausule. “Ik heb een overeenkomst met SpaceX dat ik onmiddellijk de ruimte in word geschoten als Feyenoord contact opneemt. Als die trein voor de zoveelste keer voorbij komt, moet je zorgen dat je er niet onder komt.”

Dirk Kuijt is momenteel al jeugdtrainer bij Feyenoord. In zijn contract is opgenomen dat hij overal gaat roepen dat FC Utrecht zijn cluppie is zodra Feyenoord hem de baan van hoofdtrainer aanbiedt.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat komt er van, als er geen sponsor van enige financiële draagkracht meer aangetrokken kan worden. Spelers als Ié (of I-A) die lees- én woordblind zijn en alleen in gebarentaal kunnen communiceren en zelfs op warme dagen geen deuk in een pak boter kunnen slaan. Ié maakte helemaal geen handsbal; op zijn manier wilde hij aan de trainer duidelijk maken dat hij voor een grote boodschap naar de WC moest. Stam had die knul -vóór de wedstrijd- duidelijk moeten maken dat men tijdens de wedstrijd in de 16 meter zijn keutel gewoon moet intrekken.

Reageer
gravatar

Bovenstaand commentaar zal in werkelijkheid wel afkomstig zijn van een Amsterdammer. Voor die gasten is anonimiteit nog belangrijker dan hun moeder.