Travelerpix/Shutterstock.com

Lonely Planet maakt bekend welke 10 bestemmingen volgend jaar om zeep geholpen worden door toeristen

‘Rotterdam mag nog wel kapot’

Lonely Planet heeft bekendgemaakt welke tien bestemmingen volgend jaar om zeep worden geholpen door toeristen. Nederland staat op zeven.

“We kiezen elk jaar een aantal locaties uit waarvan we denken: die kunnen nog wel kapot”, legt een woordvoerder van Lonely Planet uit. “In Nederland zagen we grote mogelijkheden in Rotterdam. Je hebt daar nog winkels die géén souvenirs verkopen, en mensen die in de stad rondlopen omdat ze er wonen. Het is onze plicht als Lonely Planet om daar snel een einde aan te maken.”

Ook de Waddenzee verdient speciale aandacht volgens de Lonely Planet. “In dit unieke natuurgebied is nog ontzettend veel ruimte voor stroopwafelkramen en coffeeshops. En je kunt er selfies maken met zeehonden. Instagram will love it!”

Het Aziatische land Bhutan staat overigens op de eerste plaats in de lijst. “Het land is rijk aan ongerepte natuur, er is nog weinig toerisme en de bevolking behoort tot de gelukkigste van de wereld. Oh man, wat kan daar nog veel kapot.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben het juist zo goed geregeld – we doen naar buiten toe net alsof Amsterdam wél leuk is, en de rest van het land is van die schuifelende k*ttoeristen af.

Reageer
gravatar

In Rotterdam kun je ook prachtige authentiek bruiloftstoeten bekijken. Als je heel veel geluk hebt wordt je als toerist ook nog gratis in je gezicht gespuugd en elkaar geslagen.

Reageer