DWDD/YT

Nederland stuurt 150 boeren naar Noord-Syrië

Het kabinet heeft in reactie op de spanningen in Noord-Syrië haar steun geactualiseerd. Om de Koerden in de strijd tegen de Turkse inval militaire bijstand te bieden heeft Nederland 150 boeren gestuurd.

Minister Bijleveld van Defensie licht toe: “De boeren hebben de afgelopen dagen duidelijk gemaakt dat ze bloed willen zien. Ondertussen staan de Koerden machteloos tegen de Turkse invasie. Ik denk dat deze groepen een hele hoop voor elkaar kunnen betekenen.”

Het strijdgebied aan de Turks-Syrische grens is volgens Bijleveld een paradijs voor boeren. “In Noord-Syrië heb je geen overheid die je betuttelt met vage regeltjes over stikstof. Sterker nog: je hebt er helemaal geen overheid. Je kunt gewoon lekker je gang gaan met je trekker over die Elyseïsche velden. Beetje pesticiden spuiten over je akker. Of over een woonwijk – als je die kunt vinden. Ze vinden het allemaal prima daar.”

Een adempauze, voor zowel de boeren als de overheid. Bijleveld: “Boeren gaan natuurlijk nooit op vakantie, terwijl dat wel heel gezond is als je stress op je werk hebt. Het is logisch dat je dan alleen maar de beperkingen ziet die je van bovenaf worden opgelegd, en dat je even uit het oog verliest dat de EU ruim een derde van haar totale budget in landbouwsubsidies steekt en dat je zonder de hulp van de overheid überhaupt niet zou bestaan.”

De Turken reageren geschrokken op het besluit van de Nederlandse overheid. De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu verzoekt de regering om niet buitenproportioneel op te treden en gewoon troepen te sturen.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die subsidies zijn nog niet eens genoeg om de helft van een nieuwe regeling van EU waar ze 3 maanden later van horen dat het ‘toch weer anders moet’ te betalen, kut. Tot zover mijn zeikreactie. Ben geeneens een boer tho.

Reageer
gravatar

In de Amsterdamse grachten zit een hoog percentage aan zeik (ureum, urobiline, zouten en porfyrine, red.). Dat spul is doorgaans niet giftig, maar het zorgt wel voor het hoge zeikniveau van De Speld, begrijp ik van mijn buurvrouw Connie.