Wikimedia Commons

ADE: een unieke gelegenheid om heel veel feesten te missen

Het is deze week weer tijd voor het Amsterdam Dance Event. Voor veel feestgangers een unieke gelegenheid om heel veel feesten te missen.

“Dit is het grootste FOMO-event van het jaar”, jubelt dance-liefhebber Denise Lauwbeek. “Alleen op woensdag zijn er al bijna 150 feesten. Je kunt er naar maximaal 3 en dan ben je kneiterbrak voor de donderdag, als er weer 150 feesten te wachten staan waar je onmogelijk allemaal heen kunt. Om nog maar te zwijgen over zaterdag en zondag, wanneer allemaal supergave DJ’s op supergave locaties komen spelen terwijl jij al lang en breed gebroken in bed ligt. Hier moet je een klein beetje bij zijn!”

Ook de 25-jarige technofanaat Johan van Doel kijkt er naar uit om weer heel veel feesten te missen. “ADE is ieder jaar weer genieten van alles wat je mist. Het is net alsof zeven verschillende vrienden die elkaar niet kennen toevallig op dezelfde avond hun verjaardag vieren, en je kunt er misschien maar naar één of twee toe. Ik geniet altijd weer met volle teugen van mijn FOMO.”

Niet iedereen kijkt er naar uit om afwezig te zijn bij de honderden dance-events. Feestganger Duco Boersma (22) heeft een route uitgestippeld om bij de meer dan 450 evenement aanwezig te zijn. “Op woensdagochtend zal ik een kwartiertje helemaal losgaan bij de Paylogic, om daarna twintig minuten volledig uit mijn plaat te gaan bij de Breakfast Sessions, waarna ik nog heel even de Crane Sessions meepak, voordat ik een half uur crash in Foam. Zo kom ik het weekend wel door.”

Duco heeft er zin in. “Het is een uitstekende voorbereiding op de Amsterdam Marathon van zondag.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan helaas niet alle reacties van jullie in dit forum lezen, ook al is dat natuurlijk wel mijn doel. Jullie zijn allemaal kanjers, echt wel! Als compensatie tik ik dan maar mijn eigen humor – geeft ook wel voldoening!

Reageer
gravatar

De FOMO.
Dát is een naam die herinneringen wakker maakt!

Mijn moeder deed vroeger altijd boodschappen bij de FOMO. Alle aanbiedingen nalopen, zegeltjes sparen, u kent dat.

Ik dacht dat die winkel al lang niet meer bestond, wat leuk om te lezen dat hij nog steeds bestaat!

Reageer
gravatar

Er wordt nu gewerkt aan DJ’s met vier armen; die kunnen straks gelijktijdig bonken onder hun draaitafel, enthousiast wiep-wiepen, handjes in de lucht gooien en snuifjes coke consumeren. Een prototype is al gereed; ‘s lands eerste DJ : Trump.