Trapeznikov Pavel/Shutterstock.com

Stoptoberfest weer niet gezellig

Het Stoptoberfest is weer niet gezellig. Het feest van gestopte rokers is reeds acht dagen bezig. De sfeer wordt steeds grimmiger.

In de grote tent zijn mensen op lange houten banken zenuwachtig op hun nagels aan het bijten. Af en toe staat iemand op om een stukje door de ruimte te ijsberen. Bij de ingang verliest een meisje haar geduld. Ze schreeuwt een paar onverstaanbare woorden alvorens een doodschop uit te delen aan een willekeurige voorbijganger. Daarna rent ze naar buiten.

Er wordt op het Stoptoberfest niet gedanst, gelachen, gefeest of gedronken. Dit alles kan aanleiding geven om weer te gaan roken. Iedere keer dat een gesprek leuk lijkt te worden, wordt het onderbroken door een telefoontje naar een vriend die als hulplijn dient om de drang naar een sigaret uit het hoofd te praten.

“Wilt u nog een nicotinepleister in een pul?”, vraagt een bediende in traditionele niet-rook-kledij (normaal ruikende kleding zonder brandgaten) aan een tiener die z’n gezicht aan het openkrabben is. “Ja doe maar”, zegt de jongen. De bediende pakt er een mobiel pinautomaat bij. “Dat is dan 22 euro.” Een van haar collega’s loopt langs met een dienblad vol nicotinekauwgomgarnituur. “Die aan deze kant zijn vegetarisch”, schreeuwt ze door de rustige loungemuziek heen. “Ik ben al voorzien”, bedankt een bezoeker met een verbeten glimlach terwijl hij op een zompig stuk zoethout kauwt.

Ambassadeur van het Stoptoberfest, Rick Brandsteder, geeft tips om het feest vol te houden: “Blijf denken aan dat het over drie weken weer voorbij is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien een flutsmoes,maar ik ben een stress roker.En de stress level wordt steeds hoger en hoger.Adviezen van”ga naar de dokter,praat er met iemand over..tja,dat is het juist.Dat helpt niet.Er zijn nog wel een paar andere factoren,maar mijn privacy staat voorop.Succes alle Stoptober ganger.Rick groetjes ook.Monique.

Reageer
gravatar

Een ‘Fest’ is ofwel een spelfout, ofwel het vet koele Duitse woord voor feest.

Vreemd genoeg is het erg populair in Engelstalige landen, net zoals ‘über’ (vaak misspeld als ‘uber’ en fout uitgesproken als ‘oeber’).

Aangezien Engerlands hier vet koel is, is dit vet koel ‘Nederlands’ van vet koel ‘Engels’ van vet Koel Duits. Terwijl men Duitsland (haha) helemaal niet vet koel vindt.

Tenenkrommende etymologie .

Reageer