Studio Speld / Shutterstock

Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp vervangen door haardvuur op groot scherm

‘Even gezellig, alleen minder gevaarlijk’

Goed nieuws voor feestvierders in Scheveningen en Duindorp. Het jaarlijkse vreugdevuur kan deze jaarwisseling gewoon doorgang vinden. Op last van de gemeente krijgt het wel een iets ander karakter: de gigantische brandende toren wordt vervangen door een knapperend haardvuur op een gigantisch scherm.

“Zo’n vlammenzee was veel te riskant”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “We hebben daarom besloten over te stappen op een digitaal vuurtje. Minstens net zo gezellig, maar minder gevaarlijk. Ik heb ‘m thuis zelf ook.”

Volgens de woordvoerder hoeven de Scheveningers en Duindorpers niet te vrezen voor hun jaarlijkse pleziertje. “Ze mogen het 496 inch-scherm helemaal zelf optuigen. Ook dat is levensgevaarlijk, aangezien de meesten vaak stomdronken zijn. Dus met het jolijt komt het wel goed.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Goed nieuws”

Hoe is dit goed nieuws? Welkom in Nederland waar elke traditie kapot gemaakt wordt. Als ik Hagenees was zou ik deze “evenementen” keihard boycotten en gewoon gezellig in de straat kleine vreugdevuurtjes maken. Kijken naar een scherm met een vlam erop, wat een belachelijk idee en dikke middelvinger naar je inwoners!

Reageer
gravatar

Gaat alleen niet door als het hard waait, want dan kan dat scherm omvallen. In dat geval doen ze gewoon weer pallets in de fik.

Reageer
gravatar

Is misschien ook wel wat voor de Formule 1, eveneens t.b.v. de omgeving en veiligheid: grote schermen met terugblikken op de hoogtepunten van Max en Jos, in plaats van live ritjes.

Reageer
gravatar

On New Year’s Eve my people expect from me, the greatest entertainer on earth, a great show full of scolding on lying television companies (except on Fox), lying journalists, evil Democrats and of course on Chinese and Iranians.

I also propose to place the largest screen ever (at least a hundred times larger than in the Finnish Sjevelingen) in the garden of my White House for more than fifty million enthusiastic countrymen.

The show will be called: Make America completely Republican again.

Reageer