NOS/YT

Politie: ‘Klimaatblokkade mist tractors’

Vanochtend hebben honderden klimaatactivisten een weg geblokkeerd voor het Rijksmuseum in Amsterdam, om een beter klimaatbeleid te eisen. Absoluut ontoelaatbaar, stelt de politie. “Er zijn geen tractors.”

“Wat we missen zijn oer-Hollandse tractors. Waar je zo lekker mee kan raggen en hekken omver mee kunt rijden. Kan natuurlijk niet, maar is wel mooi. John Deere, poahh haha, of niet?”, zegt politie-woordvoerder Jelmer Bosma. Volgens Bosma hebben de activisten van Extinction Rebellion het ingrijpen van de politie over zichzelf afgeroepen, door te kiezen voor een geweldloos protest in plaats van een stel flinke trekkers. “Ze zitten alleen stil, er wordt niks gesloopt? Daar word ik agressief van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *