PSV/YT

Nederlandse topclubs ook nationaal succesvol

De Nederlandse topclubs hebben nationaal uitstekende zaken gedaan. Ajax en PSV pakten de volle buit en ook AZ haalde een belangrijk punt binnen voor het Nederlandse voetbal. Feyenoord verloor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar de Rotterdammers houden uitzicht op overwintering in de belangrijkste nationale clubcompetitie.

“Het kwaliteitsverschil is groot”, stelt Feyenoord-middenvelder Jens Toornstra. “Tegen FC Porto win je negen van de tien keer op halve kracht, daar worden de jongens niet beter van. Nationaal gelden andere wetten. Een heksenketel in Sittard, dat kennen weinig spelers in deze selectie. Daarom is deze ervaring heel belangrijk.”

In de stand van de Eredivisie, een puntenranglijst die wordt gebaseerd op het aantal overwinningen en gelijke spelen, vermenigvuldigd met het aantal duels, zijn Ajax, PSV en AZ bovenaan terug te vinden. Daarmee koersen ze af op één van de succesvolste deelnames in de Eredivisie in jaren.

Door de goede resultaten in dit seizoen lijkt de Eredivisie zijn positie als belangrijkste nationale voetbalcompetitie in het seizoen 2020-2021 te behouden, ook door de slechte prestaties van clubs in de Keuken Kampioen Divisie en 3e Klasse C Noord.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is er nou weer mis met Derde Klasse C Noord?! De legendarische clubs Protos en CEC zijn in een bloedstollende nek aan nek race verwikkeld – beide hebben drie gespeeld, drie gewonnen! Heel Steenwijksmoer en Emmer-Compascuum houden de adem in!

Reageer