NU.nl/YT

Kabinet schrikt van boerenprotest: ‘Ik wist niet dat we zoveel boeren hadden’

'Dat is veel te veel'

Het boerenprotest in Den Haag heeft effect. Minister van Landbouw Carola Schouten zegt geschrokken te zijn van het aantal boeren dat op het protest is afgekomen. “Ik wist niet dat we zoveel boeren hadden in Nederland. Zoveel hebben we toch helemaal niet nodig?”

De minister begrijpt de situatie nu wel beter, legt ze uit. “Soms is het lastig om een beeld te krijgen bij de cijfers, maar als je het zo allemaal bij elkaar ziet dan schrik je wel. Geen wonder dat die sector zo vervuilend is als we zo ontzettend veel boeren hebben. Ik snap nu ook waarom de export zo krankzinnig hoog is. Volgens mij redden we het ook wel met wat minder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er komen steeds meer inwoners in NL. Dus we hebben meer boeren nodig! Zorg dan wel dat t eten niet uit t buitenland komt (milieuvervuilend en voedsel van minder kwaliterlit!)

Reageer
gravatar

Professor, er zijn boeren die midden zomer tijd hebben om aan de jurk van Yvon Jaspers te hangen in het tv-programma Boer zoekt hoer. Wat denkt u daarvan?

gravatar

Het valt me wel op dat er aan de lopende band boerderijen leeg staan waar een jaar daarvoor nog families met blozende boerendochters woonden. Nu wonen in de boerenschuur stadse toeristen die hier permanent zijn komen wonen, zonnepanelen op het dak, ‘zelfvoorzienend’. De schuurdeuren van hun nieuwe villa zijn nu één grote glazen deur-raam met BMW sport voor de deur. Of de boerderij moet aangepast zijn tot asielzoekerscentrum want sommige boeren zijn humaan. Toen ik het had over commercialisering, dachten ze dat ik ze aanviel op hun inkomen. Ze moesten dus kennelijk ondervinden wat ik daarmee bedoelde.

Reageer
gravatar

‘De Bouw’

De gemeenteraad van Zierikzee kunnen we enkel zien binnen de context van ‘Collaboratie op Schouwen-Duiveland in de Tweede Wereldoorlog’.

De corruptie werd afgelopen jaar vooral via de praatpaal in Zierikzee aangevoerd (mechanisatie, zo praat iedereen onder hypnose) van het ‘bekroonde’ Bouwbedrijf Boogert waar geadverteerd wordt voor de luxe suites van hotel Mondragon waar ze liever geen ‘Jan met de pet’ willen. Zojuist mailde de buurvrouw dat de boom daarachter was omgezaagd. Ze willen er ook een terras en liever zouden ze de hele Museumhaven Zeeland overnemen om hun kunstmatige elite te kweken.

De voorbijgangers praten de reclameteksten na als kinderen het ABC van het schoolbord op school. De kinderen worden hierin opgevoed. Hebzucht. Dit voorjaar zag ik hier Jan Peter Balkenende al langslopen die net een lezing over de economie had gegeven op de middelbare school van Zierikzee.

Eerder had Boogert de glazen ‘Villa Oosterschelde’ aan het strandje van Viane gebouwd, waar de eigenaar overleed al voor het af was. Niemand in de wijde omgeving begrijpt hoe ze hiervoor een vergunning hebben kunnen krijgen. Je ziet de inwoners niet vaak, maar de vrouw zag ik 1 keer in semi-yogapostuur op een bankje in de buurt zitten. Soms zit er iemand op het dak. De laatste dagen zag ik in het donker van grote afstand de tv aan staan, een groot beeldscherm met (voetbal) praatpaal. En gisteren zag ik het silhouet, een duistere schim, van een van de handlangers voor het raam.

Nog even daarvoor had Boogert de (vooralsnog ouderwetse) museumboerderij Goemanszorg in Dreischor verbouwd waarmee iedereen begon te paraderen. Er moest een nieuw dak op en ook daar begonnen ze met een glazen entree naar het voorbeeld van de raamprostitutie.

gravatar

Reageerder die zich Maitreya noemt, het is niet de bedoeling dat te onpas uw persoonlijke grieven hier uit. Daarvoor zijn advocatenkantoren, rijdende rechters, consumentenprogramma’s en -verenigingen, ombudspersonen, gemeenteraden, geschillencommissies en nog veel meer bereid uw klachten te behandelen. Keus genoeg dus.

gravatar

Maitreya, de voorgaande drie reacties kunt u als niet geschreven beschouwen. Zij zijn afkomstig van onze -inmiddels beruchte- gravatar-kaper die geen ander doel in zijn huidige leven schijnt te hebben dan andere reageerders dwars te zitten die zich niet niet volgens zijn politiek correcte opvattingen gedragen.

gravatar

Al deze details lijken onbenullig maar ze gebeuren overal, en samen zijn ze kolossaal.
En belangrijker dan het belangrijke nieuws waar iedereen door gefascineerd is.

gravatar

Een naam- en avatarkaper beschuldigt een ander van kaping van namen en avaters die overigens NIET van die kaper zijn. Waarschijnlijk een bewonderaar van Trump, die zaken die hem niet aanstaan, ook honderdentachtig graden omdraait en eerlijke mensen met leugens blijft achtervolgen.

gravatar

Beiden zijn schaamteloze avatar-kapers, daar beide misbruik maken van door anderen in het verre verleden bedachte reageer-namen.