AT5/YT

Café krijgt ruimte voor mensen die gestopt zijn met roken

Ikhebookooitgerooktruimte geeft gestopte rokers ruimte voor afzondering

Café de Schoffel in Utrecht krijgt een ruimte voor mensen die gestopt zijn met roken. In deze ikhebookooitgerooktruimte kunnen ex-rokers zich afzonderen van de menigte die nooit gerookt heeft, zonder dat ze buiten tussen de rokers hoeven te gaan staan.

Uitbater Jorianne Krop weet nog hoe ze zich voelde toen ze acht jaar geleden stopte met roken. “Zeker als je met een grote groep op stap bent is het lekker dat je je als roker even met een klein, cooler clubje terug kunt trekken. Maar dat recht verlies je als je stopt. En dan zit je dus tussen de niet-rokers. En dat wil niemand.”

De ikhebookooitgerooktruimte is volgens Krop de perfecte oplossing nu er in de oude rookruimte niks meer mag worden opgestoken. Terwijl de rokers buiten in de regen staan kunnen de mensen die gestopt zijn een blik van verstandhouding uitwisselen en zich verexcuseren om in een goed geventileerde ruimte collega’s of gemeenschappelijke vrienden af te kraken.

Krop: “Hier worden de vriendschappen voor het leven gemaakt. In zo’n bruingeel hok staat de directeur op gelijke voet met de stagiair, omdat ze ooit allebei onverantwoorde keuzes hebben gemaakt maar ze er nu samen niet meer aan moeten denken nog zo’n kankerstaaf in de hens te zetten. Het idee dat je willens en wetens je lijf kapotmaakt met een verslaving die voor ieder mens in het begin retesmerig was – absurd.” Krop zucht. “Maar dat je in ieder geval niet bij de groep hoeft te zitten die nooit gerookt heeft. Daar wordt niemand gelukkig van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typen als Mia denken niet: ze zijn de schaduw, altijd volgzaam, van ieder beetje licht. Daarom vindt iedereen ze zo leuk. Een pronte vrouw met geblondeerd haar, vlot gekapt, uit Rotterdam was ook zo verontwaardigd over het roken. De mensen die niets anders weten, die een klacht indienen en officieel maken. Haar dochter was gelukkig niet zo knap anders was het nog erger geweest.
Kosmologie. Cosmetica.

Reageer
gravatar

Als ze nou toch niks anders kunnen verzinnen…
Toen de VS werden gecreëerd is de traditie begonnen wit brood te eten om eenheid te krijgen tussen de verschillende groepen.
Een rookverbod is een idee voor het gefragmenteerde volk dat geeneens met zichzelf kan communiceren zonder het medium van buitenlanders.
De krachten van het kwaad, de schaduw (zie: de heren van de vorm) hebben allang een andere vorm aangenomen.

Reageer
gravatar

Rokers,
Ik adviseer jullie via 0900-0113 hulp te zoeken. Ik was ook, net zoals jullie, jarenlang suïcidaal. Ik heb daar hulp gezocht en gevonden.

Reageer
gravatar

Enkele maanden geleden sprak ik een man uit Rotterdam die hier net was komen wonen en zich introduceerde als ‘kanker’. Ik wist welke kant het op zou gaan. De hele zomer heeft hij op mijn aura geparasiteerd. Ik zag hem pas lachen. Hij leest iemand van een nieuws-site hier als een kind met ingehouden adem voor uit de Telegraaf. Maar ik wist dat het nu heel erg actueel was, anders lacht zo iemand niet.

Reageer
gravatar

Vroeger zag ik in de gereformeerden altijd de aanleg overal iets kwaads in te zien, ze waren op hun manier nog ‘intelligent’ ook maar vooral pedant. Actueel: noem het ge-de-formeerden. Het type dat veelal last had van smetvrees. Het is een bepaalde averechtse innerlijke gerichtheid op kleinigheden zoals ze zelf in elkaar zitten, een preoccupatie op de duivel die ze daarmee oproepen. Immers, the devil is in the detail. Je kon niets doen of ze hadden kritiek. Hun hele wezen is daarvan zodanig doordrongen dat hun aura luchtdicht is afgesloten en ze de verachting geeneens meer naar buiten kunnen brengen: de manier waarop ze bijna alle ziekten veroorzaken waar ze wederom permanent mee bezig zijn de ander de schuld van te geven.

gravatar

Ja, NIET-ROKERS!!
Dat zijn van die zure betweterige mensen!

Zodra we daar mee omgaan denken ze dat ze gelijk krijgen.
MOOIT NIET!!

Wij beginnen trouwens aan een dubbel vetdieet.
We moeten toch èrgens onze zorgpremie terugverdienen! Hoe meer, hoe beter.

Reageer