National Park Service / CC BY-SA 3.0

De afzettingsprocedure tegen Trump: dit zijn de mogelijke gevolgen

Het is een historische dag in Washington: vandaag maakten de Democraten in het Huis van Afgevaardigden bekend een afzettingsprocedure te beginnen tegen president Donald Trump. Maar wat zijn hiervan de mogelijke gevolgen? Wij zetten alle scenario’s voor je op een rij.

Trump wordt niet afgezet
In dit scenario wordt Trump niet afgezet. De Democraten beginnen de procedure wel, maar om drie uur ‘s nachts twittert de president dat hij van hotdogs houdt en dat hij Selena Gomez in haar galblaas wil neuken. Dit roept gevoelens van herkenning op bij veel Amerikanen, en de Democraten zien in hoe kansloos hun missie is. Ze breken de impeachment af.

Trump wordt niet afgezet
Het is ook goed mogelijk dat Trump niet wordt afgezet. Bijvoorbeeld door slim de aandacht te verleggen naar een ander probleem. Hij kan bijvoorbeeld besluiten om Congo te bombarderen, en zo de ebolacrisis op te lossen. Het Congres en het Huis van Afgevaardigden scharen zich als één man achter hun president.

Trump wordt niet afgezet
Nu wordt het echt interessant. Je zou het bijna vergeten, maar er bestaat ook een kans dat Trump niet wordt afgezet. Bijvoorbeeld door zich te verstoppen op zijn landgoed in Florida. Dat is supergroot, en het heeft heel veel gordijnen waar je bijvoorbeeld achter kunt kruipen. En als je iemand niet kunt vinden, kun je hem ook niet afzetten. Toch?

Trump wordt niet afgezet
Oké. Het is misschien een beetje vergezocht, maar volgens sommige commentatoren is het goed mogelijk dat Trump niet wordt afgezet. Hij zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om honderden staatsgeheimen te lekken, zodat iedereen dat het hele weekend moet gaan lezen, en geen tijd meer heeft om hem af te zetten. Koppie, koppie!

Trump wordt niet afgezet
Het laatste, maar daarom niet minder realistische scenario. Donald Trump verkoopt al zijn vastgoed, en gebruikt de vrijgekomen fondsen om een miljard hectoliter knijpkaas te kopen op eBay, die hij door een gigantische vloot helikopters boven het Capitool laat uitstorten. Iedereen sterft een even verschrikkelijke als smakelijke dood, en de president kan zijn eerste termijn gewoon afmaken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kernvraag is: kún je een professionele Afzetter wel afzetten? Onze DJ Trump vaardigt, als een cowboy, vanuit de heup, economische sancties uit, dreigt met militaire interventies., acht iedereen inferieur aan hem.. Zijn ministers en Hoofden van Dienst hebben -functioneel- een maximale levensduur van een maand of zeven voor ze door hem ontslagen en vervangen worden. DJ Trump is een megalomaan, hij is niet de eerste: maar wij weten hoe het is afgelopen met Nero, Napoleon, Hitler, Stalin en (waarschijnlijk) gaat aflopen met Erdogan, Mohammed al Salman en Eric Wiebes. L’histoire se répète. Toch wordt hij door half Amerika aanbeden als de nieuwe Messias. ergo: half Amerika is nuts.

Reageer
gravatar

Vermenging van belangen?

Adam Schiff, voorzitter van het inlichtingencomité (House Intelligence Committee), laat in zijn ondervraging van het hoofd van de directeur van de nationale inlichtingendienst Joseph Maguire merken dat Trump Oekraïne militaire steun zou hebben kunnen onthouden, hij drukte de wens uit dat deze ondervraging de banden tussen de VS en Oekraïne nauwer mag maken en corruptie bestrijden. Hij eindigt met steun te bieden aan Oekraine in zijn strijd tegen Rusland voor democratische waarden.

Reageer
gravatar

Over militaire steun wordt tussen neus en lippen besloten.
Dat staat voorop.

Corruptie kun je niet met corruptie bestrijden.

gravatar

Die gekke Bush was er zo trots op dat hij Spaans kende dat hij bij zijn aantreden als eerste naar Mexico ging om aan te tonen hoe goed hij is. Dit zijn de ergste verraders.
Daarom ben ik voor die muur.

Reageer
gravatar

Hoe denk je dat ze over Nederland praten?
Ze zeggen tegen mij wel dat ik me in India ‘goed thuis zou voelen’. Het niveau dat ik naar Griekenland zou moeten vanwege de oude Griekse filosofen, je ziet er echter enkel tamelijk kleine speculanten die een beetje frummelen met geld.

gravatar

Of Trump wordt niet afgezet
– Demokraten gaan heel veel tijd en moeite steken in onderzoek en procedures.
– Trump roep ‘witch hunt!’, ‘Sleepy Joe’, en ‘fake media!’.
– Red necks, wapenfanatici en andere republikeinen gaan dwarsliggen omdat ze per definitie tegen demokraten zijn.
– De Russen weten ook nog wel wat.
– De republikeinen in de senaat stemmen het weg.

Reageer
gravatar

Het fijne van president Trump van Amerika is dat hij eerlijk en oprecht is. Hij is een: “What you see is what you get”-man. Dit in tegenstelling van democraten, dat zijn “Keeping up appearances”-mensen.

Hij laat z’n eigen mensen nooit vallen.

I love him. ❣️❣️❣️

Curry.

gravatar

Dat laatste is niet mogelijk. Het is algemeen bekend dat Trump geen cent heeft om te makken. Hij zo arm als een katholieke kerkrat.
Alles wat hij heeft is een groot aantal gestapelde stenen en daar tegen over een even zo grote stapel leningen.
Dus, als hij die stenen verkoopt, dan zal de bank direct bij hem op de stoep staan.

Reageer
gravatar

Joe Biden is een typische rat die nog wel als opvulling geschikt was voor Obama.
Trouwens die hele Amerikaanse kliek in Oekraïne zijn ratten.
Tegenwoordig geloof ik zelfs dat de Duitsers beter de oorlog hadden kunnen winnen.