ABC News/YT

Wereldleiders beloven klimaatdemonstranten: we zullen te laat in actie komen en spijt hebben

Nieuws voor klimaatdemonstranten vandaag: wereldleiders hebben in samenspraak met multinationals een plan tegen klimaatverandering opgesteld. “We beloven te laat in actie te komen en dan spijt te hebben”, zo verklaarde Guterres, de secretaris-generaal van de VN na internationaal beraad met regeringsleiders. 

Volgens Guterres ligt er een ‘heel ferm akkoord’ waarin een concrete, duidelijke lijst met actiepunten ligt. “De crux is dat we in actie komen, net te laat, en dan oprechte spijt hebben. Daarbij hoort ook dat we onze kleinkinderen en hun kinderen om vergiffenis vragen. Het mooie is ook: iedereen is aan boord. Niet alleen de grote landen – de VS, Rusland, China -, maar ook de multinationals – de Shells, de Nestlés, Gazproms en Smullersen van deze wereld.”

De protesten gaan gewoon door.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om de onvermijdelijke onlusten die in de toekomst zullen ontstaan als gevolg van de toenemende oorlogen om leefbaar grondgebied heb ik diverse calamiteienscenario’s ontwikkeld. Ze liggen ter inzage bij uw plaatselijk gemeentehuis.

Reageer