De Algemene Politieke Beschouwingen zijn in volle gang. De belangrijkste vraag tot nu toe: zijn die zetels eigenlijk wel van pluche? Is dat niet eerder een soort leer?
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat politici op ‘het pluche’ zitten, maar tijdens de debatten over de Rijksbegroting rijst de vraag: zit pluche wel lekker? Kun je dat wel goed schoonhouden? Bovendien ontstaat bij nadere inspectie twijfel of de zetels wel van pluche gemaakt zijn. Ze lijken te glimmen. Dat lijkt wel op leer.
Het antwoord op die vraag zal gedurende de Algemene Politieke Beschouwingen hopelijk duidelijk worden. Volg de ontwikkelingen met betrekking tot pluche in het liveblog.
Er is gekozen voor blauwe skai (blue sky) die natuurlijk werd gefactureerd als blauw leer door aan ministers verwante bedrijven. Die kleur werd gekozen door de vaste Kamercommissie om apezatte (blauwe) kamerleden visueel niet meer op te laten vallen als ze eenmaal op hun zetel gehesen zijn door onderbetaalde kamerboden (m/v). Couperose-neuzen worden afgeschminkt door ZZP’ers, met behoud van uitkering.
Ik dacht dat ze met pluche gestopt zijn, omdat dat materiaal verselijk plakt.
De onderste steen moet boven! Boter bij de vis!
Ik hoop dat de GBVC (Geheime Binnenhof-verbouwings-commissie) de stoffering in de nieuwbouw niet heeft uitbesteed, want als dat bekend wordt, kost het weer enkele miljoenen voor de afkoopsom. Ik vrees namelijk dat het bedrag niet is meegenomen in de Staatsbegroting.
Alleen politici die langer dan tien jaar in de Kamer zitten en dus tot de Kamerelite zijn gaan behoren (en het partijkartel, T.B.), krijgen een pluchezetel.