euronews/YT

Jemen wijst met vinger naar Saudi-Arabië na vijf jaar aan bombardementen

‘Wij roepen dit al best lang’

Na de bombardementen op Jemen de afgelopen vijf jaar, wijst het land nu met de beschuldigende vinger naar Saudi-Arabië. “Het bewijs toont aan dat Saudi-Arabië ons land heeft platgegooid”, aldus een woordvoerder van Jemen. “Wij roepen dit overigens al best lang.”

De aanvallen waren gericht op honderden burgerdoelen in het land op het Arabisch schiereiland. “Terwijl er gepraat werd over vrede in het Midden-Oosten, heeft Saudi-Arabië een ongeëvenaarde aanval uitgevoerd op een land dat eigenlijk niemand iets kan schelen”, zei de woordvoerder.

Jemen heeft de beschuldigingen niet met bewijzen onderbouwd. De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman wijst de beschuldigingen van de hand. “Wij hebben al onze mankracht nodig voor het in stukjes hakken van journalisten. Dit is een poging om ons in een kwaad daglicht te stellen.”

Militair-expert Gerbrand van Duivenvoorde zegt dat het niet ondenkbaar is dat Saudi-Arabië de bombardementen heeft uitgevoerd. “Maar ze hebben waarschijnlijk wel hulp gehad van andere landen. De techniek en de wapens om op zo’n grote schaal burgerdoelen uit te schakelen zijn mogelijk afkomstig uit landen als de VS en het Verenigd Koninkrijk.”

De aanvallen hebben tot een scherpe stijging aan burgerslachtoffers geleid.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet verder vertellen, maar we hebben het zelf gedaan, om de olieprijs op te drijven en onze aandelen en de US wapenindustrie te laten stijgen. Die wachten op de volgende oorlog.

Reageer
gravatar

Ja, zie je wel?!

Wisten jullie dat 9/11 ook gewoon een HOOKS was?!
Die zijn gewoon door de CIA met gecontroleerde explosies neergehaald!!

Wat een schoften hè die CIA, 3000 doden!!
En 2 miljardengebouwen naar de klote!